El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón (Europa Press)

Mazón diu ara que el PP valencià no ha suprimit el premi Guillem Agulló

El president de la Generalitat Valenciana acusa d'oportunista Pere Aragonès per voler assumir l'organització del guardó i planteja rescatar-lo a través de la Federació Valenciana de Municipis

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha assegurat que el seu partit, el PP, no està rere la supressió del premi Guillem Agulló, el guardó que, des de l'any 2016, atorgaven les Corts Valencianes en homenatge al jove assassinat per un grup neonazi el 1993.

En una entrevista a "Els matins" aquest dimecres, Mazón ha culpat Vox de bloquejar al Parlament l'aprovació d'aquest premi i ha proposat recuperar-lo a través de la Federació Valenciana de Municipis.

"Durant tots aquests anys el meu partit ha votat a favor dels Premis Guillem Agulló ", ha dit, "però seria un mal servei a la seva memòria fer-lo servir amb oportunisme polític".


Acusa Aragonès d'oportunisme

Precisament, amb aquestes paraules el president valencià ha aprofitat per acusar d'oportunista el seu homòleg català, Pere Aragonès.

Això, després que la Generalitat de Catalunya ha anunciat que assumeix l'organització d'aquest premi "mentre estigui vetat" per les institucions del País Valencià.

La setmana passada, la cambra va decidir eliminar aquest guardó que reconeix la tasca de persones i entitats que lluiten contra els delictes d'odi.

Amb tot, Mazón ha volgut reconèixer la figura d'Agulló dient que "va patir un homicidi impresentable per part d'un feixista i ho vam condemnar i vam aprovar una declaració institucional".

El líder valencià està de visita a Catalunya amb la intenció de captar inversions: "Catalunya és el principal client comercial de la Comunitat Valenciana", ha dit.

També ha promès que no es posarà traves al fet que es porti aigua amb vaixell des de Sagunt a Catalunya per la sequera, si cal, a partir del juny.


Els embats a la llengua

Responent en tot moment en castellà, Mazón també ha parlat sobre la polèmica per la cancel·lació de subscripcions de revistes en català a l'Ajuntament de Borriana.

"No hi ha motivació política. Em resisteixo a treure grans conseqüències polítiques d'una decisió en un municipi" ha assegurat: "Em semblen molt més greus altres coses".

Això, malgrat confessar que "Camacuc --una de les publicacions que no s'han renovat-- és una revista que li agrada molt i que li sembla molt divertida".

Manzón també ha considerat que "imposar el valencià en lloc de promoure'l és un error".

Pots recuperar l'entrevista íntegra a Carlos Mazón aquí:

 

 

ARXIVAT A:
Antifeixisme PPDelicte d'odiCatalà Pere AragonèsPaís ValenciàVoxGeneralitat de CatalunyaCarlos Mazón
Anar al contingut