Theresa May i Damian Green (Reuters)
Theresa May i Damian Green (Reuters)
Londres

May demana que s'investigui el seu número dos per assetjament a una activista

Segons aquesta activista, el vice-primer ministre britànic, Damian Green, li hauria tocat el genoll durant una trobada en un pub a Londres fa dos anys

RedaccióActualitzat

Un afer d'assetjament sexual sacseja el govern britànic. La primera ministra, Theresa May, ha demanat que s'obri una investigació per aclarir si el vice-primer ministre, Damian Green, va assetjar una activista fa dos anys. Una mesura que May ha adoptat després que Kate Maltby, de 31 anys, 30 anys més joves que Green, revelés al diari "The Times" que el número dos de l'executiu li va tocar el genoll durant una trobada en un pub a Londres fa dos anys. Maltby explica que, un any després, el viceprimer ministre li va enviar un "suggerent" missatge telefònic un cop el diari publiqués una imatge d'ella amb una cotilla.

Damian Green ha qualificat d'"incerta i profundament perjudicial" qualsevol acusació contra ell per un suposat assetjament sexual a l'activista. Kate Maltby va dir que havia recorregut Green, un antic amic dels seus pares, perquè li donés un consell després de ficar-se en política dins dels "tories". Durant la reunió en un pub del barri londinenc de Waterloo, Maltby diu que el ministre li va tocar "fugaçment" el genoll, un incident que, segons ella, va provocar que trenqués qualsevol contacte amb el polític fins un any després, quan va rebre el missatge en el mòbil.

L'activista relata que "dubtava" que Green se n'hagués adonat de "l'incòmode, avergonyida i compromesa a l'àmbit professional" que es va sentir després d'aquesta situació.

Fonts de Downing Street han confirmat aquest dimecres que May ja ha demanat al secretari del seu gabinet que "posi en marxa l'informe [sobre aquest incident] com més aviat millor."

Però des del bàndol laborista també s'ha obert una investigació independent sobre unes altres acusacions fetes per una activista del partit, Bex Bailey. Aquesta activista va afirmar que un membre d'aquesta formació la va persuadir perquè no denunciés una suposada violació durant un acte de partit fet el 2011 sota l'argument que podria afectar la seva carrera política.

El líder laborista, Jeremy Corbyn, es va comprometre ja fa temps a posar en pràctica una política de tolerància zero davant actituds sexistes d'assetjament o abús.

Anar al contingut