Imatge dels emojis de Facebook
Imatge dels emojis de Facebook

Matrícules de cotxe amb emojis: una realitat a Austràlia a partir de l'1 de març

Les noves matrícules valdran 300 euros i alguns experts han qüestionat la seva efectivitat amb el sistema automàtic d'identificació de vehicles

Actualitzat

Les matrícules de cotxe amb emojis ja són una realitat. Els conductors de l'estat de Queensland, al nord-est d'Austràlia, podran afegir a partir de l'1 de març cinc d'aquestes icones a les seves matrícules: la típica cara somrient, la que porta ulleres de sol, la que té cors als ulls, la que pica l'ullet i la que somriu amb una riallada.

Tanmateix, els emojis seran part de la decoració de la matrícula i sempre hauran d'anar acompanyats de tres lletres i dos números. Alguns experts legals, segons el diari digital Brisbane Times, han plantejat una possible problemàtica amb la identificació dels vehicles, principalment amb els sistemes automàtics que escanejen les plaques.

Les noves matrícules amb icones valdran 475 dòlars australians, equivalent a uns 300 euros. La personalització de matrícules representa un ingrés extra per a les arques públiques de l'estat de Queensland. En aquesta línia, el president de la Societat Legal de Queensland, Bill Potts, ha opinat que la intenció del govern australià és "intentar fer més interessants les matrícules, per tal d'aconseguir més diners".

En l'actualitat, la majoria d'australians i de persones d'arreu del món utilitzen a diari els emojis per expressar-se millor a través de les xarxes socials. Aquesta conducta ha estat recollida per l'empresa de personalització de matricules PPQ, que ha acotat la tria d'icones als cinc dissenys més utilitzats pels usuaris, "per no crear una 'paràlisi creativa' als consumidors". No descarta afegir-ne més en un futur.

ARXIVAT A:
Trànsit
Anar al contingut