Matí de grans cues per entrar a Barcelona pel túnel de Glòries en el primer dia feiner

La reducció de carrils, un semàfor a la sortida del túnel i la prohibició de la circulació pels laterals de la Gran Via, motius de l'embús

Actualitzat

Fortes retencions, aquest matí, d'entrada a Barcelona pel nou túnel de les Glòries. Aquest dilluns ha estat el primer dia feiner amb els carrils oberts en sentit Llobregat. La reducció de carrils i un semàfor a la sortida del túnel han estat els motius de l'embús.

Els primers cotxes hi van passar diumenge, i el consistori ja va avisar que aquest dilluns l'entrada a la ciutat per les Glòries seria complicada i va demanar sortir amb temps.

El mes de novembre es van obrir els carrils del túnel en direcció Besòs, de manera que amb aquesta obertura s'ha donat per acabada una de les obres més complexes que s'han dut a terme a la ciutat, que ha suposat 7 anys d'obres i més de 200 milions de pressupost. Es calcula que per aquest punt entren cada dia a Barcelona 43.000 vehicles provinents de la C-31.

El primer dia feiner l'entrada a la ciutat pel túnel ha estat de caos. Les cues, han estat més llargues de les habituals, i ja començaven des de l'enllaç amb la ronda de Dalt al Besòs, segons fonts del Servei Català de Trànsit.

A l'entrada del túnel es passa de 3 a 2 carrils (CCMA)


Menys carrils i més semàfors

A més del fet que al túnel es redueixen de tres a dos els carrils, els vehicles ja no poden circular per la superfície. L'Ajuntament també ha prohibit la circulació pels laterals de la Gran Via entre els carrers de Bilbao i Padilla, de manera que el carrer Bilbao s'ha vist col·lapsat en aquestes primeres hores de dilluns.

A la sortida del túnel, els vehicles es troben amb un semàfor. El carril dret és per pujar cap al carrer Padilla i el carril central per continuar recte cap al carrer Marina. El carril esquerre és per al transport públic.

Només poden circular per la superfície de la Gran Via els autobusos, els taxis, les bicicletes i els veïns.

Per sortir de la via C-31, els vehicles privats també poden fer-ho abans d'entrar al túnel, a l'altura del Poblenou.

Les modificacions eliminen, a més, l'actual gir des de Gran Via en sentit Llobregat cap al carrer de la Independència, i el carrer Llacuna queda sense connexió amb la Gran Via en sentit Llobregat, per la qual cosa els conductors hauran d'agafar altres opcions.

El caos circulatori ha afectat la freqüència dels autobusos (CCMA)

Retards en cotxe i en autobus

En aquestes primeres hores, la Guàrdia Urbana s'ha centrat a informar els vehicles que no tenien clar què fer amb els nous itineraris.

Molts conductors s'han trobat amb els nous itineraris, que han provocat desconcert, nervis i retards. Una estratègia de l'Ajuntament per fer desistir del cotxe i agafar el transport públic. Però aquells que l'han agafat també han patit endarrariments en la freqüència dels autobusos, que, segons els usuaris, aquest dilluns tardaven tres vegades més.

L'Ajuntament recorda que en aquesta zona ja hi ha retencions habitualment, i preveu que, a mesura que els conductors interioritzin els canvis, la circulació s'anirà normalitzant.

 

ARXIVAT A:
Trànsit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut