Mas insisteix que certificarà davant notari que no pactarà amb el PP

El candidat a la presidència de la Generalitat per CiU, Artur Mas, ha insistit que certificarà davant notari els seus compromisos electorals, un dels quals és que la federació nacionalista no pactarà amb el PP per governar. El candidat nacionalista considera que aquesta és la millor manera de fer creïbles les seves promeses davant de la ciutadania. D'altra banda, CiU ha fet saber que Mas començarà la campanya de les eleccions catalanes amb un míting a Cornellà, població d'on el seu rival per la presidència de la Generalitat, José Montilla, va ser alcalde durant molts anys.

Actualitzat

En una visita al mercat de Tremp, Artur Mas ha reiterat el seu compromís de no pactar amb el PP i ha justificat la necessitat de certificar-ho amb un document notarial pel fet que a la política en general i a la catalana en particular li cal un "plus" de credibilitat. Així, ha explicat que Maragall va prometre la gratuïtat dels llibres de text i no ho ha complert i ara es torna a fer la mateixa promesa. El dirigent de CiU ha assegurat que Montilla desitjaria que el Tribunal Constitucional retalli l'Estatut perquè el dirigent socialista "no ha cregut mai en l'Estatut" i no li interessa l'autogovern de Catalunya. Mas ha lamentat que s'hagi d'enfrontar a gent que, com Montilla, "rema en contra" de Catalunya.

La campanya de Mas

Des de CiU han fet saber que Mas pensa fer campanya a l'àrea metropolitana de Barcelona, tradicionalment feu del vot socialista. També posaran atenció a aquesta àrea altres dirigents de CiU, com Josep Antoni Duran Lleida, Jordi Pujol, Felip Puig o Núria de Gispert. El tret de sortida a la campanya, diumenge 15 a la nit, el celebrarà CiU al pavelló Illa Diagonal de Barcelona, com ja és habitual en les últimes cites electorals de la federació nacionalista.

Anar al contingut