Nova York

Mark Zuckerberg, cofundador de Facebook, Persona de l'Any 2010 de la revista "Time"

La revista "Time" ha nomenat el cofundador de Facebook, Mark Zuckerberg, Persona de l'Any 2010. "Time" defineix la Persona de l'Any com la persona que, per bé o per mal, ha influït més en els esdeveniments de l'any. Amb aquesta decisió, Zuckerberg passa pel davant d'altres candidats com Julian Assange, fundador de Wikileaks; el president de l'Afganistan, Hamid Karzai; el moviment Tea Party, o els miners xilens.

Actualitzat
El Facebook "és una cosa que està transformant la manera com vivim les nostres vides avui dia", ha subratllat l'editor de "Time", Richard Stengel, en anunciar l'elecció de la revista en el programa Today. "És enginyeria social, està canviant la manera com ens relacionem els uns amb els altres".

Segons Stengel, el cofundador de Facebook, de 26 anys, ha estat elegit per aconseguir una cosa que mai s'havia fet: "Aquest any van sobrepassar els 500 milions d'usuaris, una de cada deu persones al planeta". Així mateix ha destacat que "és la segona persona més jove a ser triada Persona de l'Any", per darrere de l'aviador Charles Lindbergh, de 25 anys, que va ser la primera Persona de l'Any de la revista el 1927.

Segons Stengel, la decisió de designar Zuckerberg Persona de l'Any s'ha produït després de setmanes de debat entre els editors i el personal de "Time". En segon lloc ha quedat el Tea Party, el moviment nord-americà conservador que té entre els seus exponents l'excandidata a la vicepresidència Sarah Palin.

En tercer lloc ha quedat Assange, que no obstant això havia estat elegit com a persona de l'any pels lectors de la revista. En relació amb aquest fet, Stengel ha subratllat que "Assange va guanyar el nostre sondeig per un ampli marge, però, per descomptat, en segon lloc va quedar Lady Gaga. Nosaltres tenim tot això en compte".

En quarta posició ha quedat el president afganès, Hamid Karzai, mentre que els cinquens han estat els 33 miners xilens que van estar més d'un mes atrapats en una mina abans de ser rescatats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut