Mario Conde surt de Soto del Real (EFE)
Mario Conde surt de Soto del Real (EFE)
Madrid

Mario Conde, en llibertat després de pagar la fiança de 300.000 euros

L'exbanquer haurà de comparèixer els dilluns davant l'Audiència Nacional i entregar el passaport

RedaccióActualitzat

L'exbanquer Mario Conde ha sortit de la presó madrilenya de Soto del Real poc abans de les vuit del vespre després que l'Audiència Nacional hagi aprovat deixar-lo en llibertat en admetre a tràmit una transferència de 300.000 euros que cobreix íntegrament la fiança imposada pel jutge Santiago Pedraz per sortir de la presó.

Conde, però, haurà de comparèixer els dilluns davant l'Audiència Nacional, que li podrà dir que hi comparegui tants cops com sigui necessari. A més, se li retira el passaport i haurà de fixar el seu domicili a Espanya i no el podrà canviar sense autorització judicial.

L'exbanquer va ingressar a Soto del Real el 13 d'abril per, presumptament, haver blanquejat 13 milions d'euros espoliats de Banesto.

Aquesta mateixa setmana, el jutge revocava la presó incondicional de Conde amb una fiança prèvia de 300.000 euros en considerar que no hi havia risc de fuga ni obstaculització a la justícia. Després, dos membres de la Fundació Francisco Franco, pròxims a Conde, van dipositar la garantia hipotecària sobre quatre finques a Fuerteventura que el magistrat va considerar insuficient després d'un informe desfavorable de la Fiscalia Anticorrupció, la qual cosa deixava com a única opció el pagament en efectiu o per l'aval bancari de la fiança.

Anar al contingut