L'exbanquer Mario Conde en una imatge d'arxiu
L'exbanquer Mario Conde en una imatge d'arxiu
Madrid

L'Audiència acusa Mario Conde de crear una xarxa organitzada de blanqueig formada per familiar i empleats

L'entramat familiar hauria blanquejat més de 13 milions d'euros procedents de Banesto i de les aparicions de Conde a les tertúlies televisives

RedaccióActualitzat

L'exbanquer Mario Conde va crear una xarxa criminal formada per familiars i empleats amb l'objectiu de blanquejar més de 13 milions d'euros procedents de Banesto i Argentia Trust. Així es desprèn del sumari de l'Audiència Nacional i al qual ha tingut accés l'agència EFE.

Aquest complicat entramat de societats i comptes bancaris servien per ocultar a Hisenda els ingressos que Mario Conde obtenia com a escriptor i en les seves aparicions com a tertulià a les televisions. A més, es feien servir per repatriar fons opacs procedents de Banesto.

Els informes de la policia descriuen un entramat format per catorze persones que inclouen fills, cunyats i diferents empleats de Mario Conde com el seu advocat, els jardiners de la casa o el seu conductor. Alguns d'ells figuren com a testaferros a diverses societats, però altres com a col·laboradors necessaris i organitzadors al mateix nivell de l'exbanquer. Aquest és el cas d'Alejandra, la filla de Conde, que està en arrest domiciliari des de fa dos mesos.

Segons recull el sumari, Alejandra Conde hauria ajudat des dels anys 90 a crear una trama de frau a Hisenda i de blanqueig de diners pròpia del crim organitzat. També tindria un paper destacat l'advocat de Conde, Francisco Javier de la Vega, que és a la presó des del 13 d'abril i per a qui ara s'ha fixat una fiança de 100.000 euros per sortir en llibertat condicional.

Anar al contingut