Margallo diu que el van cessar com a ministre pel cara a cara amb Junqueras

En una entrevista al programa "Quatre gats", l'exministre d'Exteriors de Rajoy explica que la proposta de diàleg va ser molt mal rebuda per sectors del PP

RedaccióActualitzat

El que va ser ministre d'Exteriors del govern Rajoy i un dels encarregats de l'agenda catalana, José Manuel García-Margallo, serà entrevistat aquest diumenge a la nit al programa "Quatre gats", de TV3.

Margallo explica que la proposta de diàleg va ser molt mal rebuda per sectors del PP i del mateix govern Rajoy.

" La vicepresidenta del govern no va entendre gaire bé que hi hagués veus al Consell de Ministres que tinguessin projecció pròpia, una postura pròpia. Jo vaig postular una reforma integral de la Constitució per preservar i protegir els principis bàsics: la sobirania del poble espanyol, la unitat de la nació espanyola, la concepció d'Espanya com un conjunt de ciutadans lliures iguals en drets."

 

Explica que el cara a cara electoral que va tenir amb el vicepresident català Oriol Junqueras li va costar el càrrec:

"El debat amb Junqueras va suposar comentaris poc piadosos de gran part dels meus companys. El que vaig dir és que calia parlar, hem d'anar allà i hem d'explicar, i cal mirar d'entendre'ns."

El cara a cara es va fer al setembre de 2015, a la cadena 8tv. Durant una hora Junqueras i Margallo van conversar de diplomàcia, història i lleis sobre el procés català, el referèndum i la independència.

 

La visió de l'1 d'octubre

En ple judici pel procés, Margallo també explicarà com es va viure l'1 d'octubre des del govern espanyol. 

El programa també entrevista la portaveu de Podem, Irene Montero. 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàOriol JunquerasPP
Anar al contingut