Barcelona

Maragall retreu al PSC en les seves memòries haver-lo deixat sol en moments clau

Les memòries de l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, ja són a la venda. Amb el títol d'"Oda inacabada" i en 359 pàgines, Maragall fa un repàs de la seva vida i la seva carrera. L'alcalde de la Barcelona olímpica se sincera i diu que moltes vegades s'ha sentit "sol" políticament. Retreu als seus companys de formació no haver-li donat suport en la polèmica del conegut 3% i en la defensa de l'Estatut perquè, tal com recorda, el PSC hi va presentar esmenes. "La solitud es pot superar, però no que els teus companys t'abandonin i discrepin obertament de tu".

Actualitzat
La sessió parlamentària en què el llavors president de la Generalitat va acusar CiU del cobrament de comissions il·legals va ser l'inici de les distàncies amb els socialistes catalans. Maragall reconeix que ha estat "un dels episodis més durs i el que més cicatrius" li va deixar.

L'expresident de la Generalitat explica que no van ser les crítiques el que el van sorprendre, sinó que "la majoria es mostressin en desacord amb el fons del fet". Recorda que "ningú va voler aprofundir en la qüestió més enllà d'atribuir-me un error. Ni tan sols el meu partit em va donar suport", assegura.

José Montilla

Maragall també dedica unes línies al seu successor, José Montilla. Li retreu, a ell i al PSC, haver-li donat "un cop polític" en proposar esmenes a l'Estatut, un text que havia ratificat el Parlament de Catalunya i els mateixos socialistes. Això, "més que una contradicció, va ser una desconsideració a la cambra catalana, impròpia d'un partit anomenat nacional català". "Mai hauria cregut que poguessin arribar a desautoritzar el vot solemne dels seus diputats", afegeix l'expresident català.

Sobre Montilla, diu "que és una persona que no es deixa conèixer gaire". Assegura que fins a l'últim moment no li va confessar la seva intenció de substituir-lo com a candidat del PSC a la Generalitat.

José Luis Rodríguez Zapatero

L'expresident de la Generalitat també explica en les seves memòries de quina manera el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, també li va suggerir que abandonés el càrrec a canvi d'aprovar l'Estatut de Catalunya.

L'acusa d'haver incomplert la seva paraula per no haver respectat ni donat suport a l'Estatut que va sortir de la cambra catalana. Segons Maragall, Zapatero va "defraudar" tots els catalans i va contribuir a la "desafecció" d'Espanya.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut