Barcelona

Maragall afirma que l'Institut Obert de Catalunya equival a 15 centres de Secundària

L'Institut Obert de Catalunya (IOC) és l'opció que ofereix el Departament d'Educació com a alternativa als instituts que deixaran d'oferir el Batxillerat nocturn el curs que ve. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha destacat "l'èxit acadèmic" i la capacitat pedagògica "indiscutible" de l'IOC, que per alumnes i personal equival a la 15 grans centres d'educació secundària. Maragall ha fet aquestes declaracions en la inauguració de la nova seu de l'IOC a l'avinguda del Paral·lel de Barcelona. En un curs, el nombre d'alumnes ha passat de poc més de 7.000 a superar els 12.000, és a dir, un increment del 68,5%, segons ha explicat el director de l'IOC, Francesc Pomés.

Actualitzat
L'Institut Obert de Catalunya ofereix estudis d'educació Secundària, Batxillerat i Formació Professional a distància i té un centenar de professors. Aquest institut és l'opció que ofereix el Departament d'Educació com a alternativa als instituts que deixaran d'oferir el Batxillerat nocturn el curs que ve. Alguns sectors critiquen que no es pot comparar. Des de la Generalitat es defensa aquesta línia i es destaca l'augment d'alumnes que ha tingut fins ara i el seu grau de satisfacció.

L'IOC incorpora novetats cada nou curs. En aquest que finalitza, s'han iniciat els estudis de preparació per a les proves d'accés als cicles formatius de grau superior amb 670 matriculats, i un curs intensiu de preparació de les proves d'accés a la universitat, al qual han assistit 70 persones, ha explicat Francesc Pomés.

El conseller d'Educació ha afirmat que l'institut a distància pot créixer encara més en el futur, tenint en compte el "salt" que s'ha produït en el nombre de matriculacions en tan sols tres anys, des que es va posar en marxa.

Sobre aquesta qüestió, el director de l'IOC ha assegurat que l'increment del nombre d'estudiants s'explica en part per la flexibilitat, que permet a cada alumne adaptar el ritme dels seus estudis a les seves possibilitats, amb matriculacions fins i tot trimestrals i semestrals, segons els estudis.

Ernest Maragall ha anunciat que el Departament d'Educació català i el de les Illes Balears han signat un conveni perquè els estudiants balears puguin cursar estudis de cicle mitjà i superior a l'IOC. El conseller ha conclòs que "l'IOC és una autèntica fàbrica d'igualtat d'oportunitats, de fer possible la reincorporació de milers de ciutadans" a l'educació.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut