Santa Perpètua de Mogoda

"Mai renunciarem a desobeir", el clam de Cuixart al festival d'Òmnium

El festival Cultura contra la Repressió reuneix milers de persones a Santa Perpètua de Mogoda, el municipi del president d'Òmnium

RedaccióActualitzat

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha insistit en la necessitat de tornar a desobeir lleis injustes que siguin imposades. Ho ha dit a través d'una carta llegida en el festival Cultura contra la Repressió, on han participat 25.000 persones. Un acte reinvidicatiu, organitzat per Òmnium, per denunciar que l'Estat espanyol vulnera drets fonamentals.

El missatge que Jordi Cuixart va traslladar als magistrats del Tribunal Suprem l'últim dia del judici, "Ho tornarem a fer", ha ressonat avui al festival cultural que Òmnium ha organitzat a Santa Perpètua de Mogoda, ciutat natal de Cuixart, on s'ha llegit una carta del pres polític.

"Volem acollir, ens volem vives, i volem que la cultura ho inundi tot. Per això mai no renunciarem a desobeir tantes lleis injustes com ens siguin imposades"

"Soc aquí amb tots vosaltres, convençut que ho tornarem a fer; que tot això només té sentit si ho fem junts, sense deixar-nos a ningú pel camí, que seguirem sent, des de la diversitat, un sol poble", afirma el president d'Òmnium a la carta, que ha llegit la cantautora Mireia Vives, acompanyada per la companya de Cuixart, Txell Bonet, i el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri. Cuixart també demana, "des de Santa Perpètua, on tot comença", que "mai ens prenguin el somriure ni les ganes boges de viure".

 

El missatge se l'han fet seu la quarantena d'artistes que han participat de manera gratuïta a Cultura Contra la Repressió, que ha comptat, entre molts d'altres, amb grups com Oques Grasses, l'Elèctrica Dharma, Ovidi 4 o Maria del Mar Bonet, durant 9 hores de música i actuacions.

 

Txarango i Gossos reapareixen

Entre els artistes solidaris hi ha hagut una sorpresa que no apareixia al cartell del festival. Txarango també ha volgut participar a Cultura contra la Repressió.

El grup, que s'ha retirat temporalment dels escenaris per preparar un nou disc, han assenyalat que per a ells "era molt important participar en una jornada com la d'avui per fer reverberar fort la veu de l'estimat Jordi Cuixart".

 

 

El grup manresà Gossos també ha reaparegut, després que a finals de l'any passat s'acomiadessin per un temps indeterminat.

 

Record a Laura Almerich

El compositor Borja Penalba ha interpretat la cançó "Laura" per homenatjar la guitarrista Laura Almerich, companya musical durant molts anys de Lluís Llach i que va morir divendres passat.

ARXIVAT A:
Jordi CuixartÒmnium Cultural
Anar al contingut