Mor Laura Almerich, la guitarrista de Lluís Llach que va inspirar "Laura"

"Que t'acompanyin els ocells, que t'acaronin els estels", la xarxa s'omple amb records a la guitarrista

Actualitzat

La guitarrista Laura Almerich ha mort avui als 78 anys després d'una llarga malaltia. Almerich va ser la companya musical de Lluís Llach al llarg de moltes dècades, i el cantant li va dedicar una de les seves cançons més conegudes, "Laura", que portava el seu nom.

Ella mateixa recordava en una entrevista a TV3, fa 3 anys, com va estudiar piano des de ben petita i com la seva formació musical la va portar a explorar diversos instruments de corda, els teclats o l'acordió.

Un recorregut en què la relació amb Lluís Llach, com ella reconeixia, va marcar la seva carrera. Un dels moments més memorables de les hores d'escenaris compatits entre Llach i Almerich va ser al concert del Camp Nou del 1985, quan Laura Almerich no va poder fer el solo de guitarra per l'emoció del moment.

 

També va ser coneguda per la seva participació en el Quartet Tarragó.

 

El compositor i cantautor ha recordat la seva companya de trajectòria en el tuit diari que dedica cada dia als polítics catalans que són a la presó i a l'exili:

 



Nombrosos missatges de condol des de l'àmbit polític i cultural  s'han fet públics a les xarxes i avui se li farà la vetlla a partir de les dues de la tarda al tanatori de Sancho de Ávila de Barcelona.

 



 

 




 




 

 

 

Anar al contingut