Ramallah

Mahmud Abbas afirma que l'acord per formar un govern d'unitat nacional es tancarà a finals de mes

El president palestí, Mahmud Abbas, ha assegurat que el nou govern palestí d'unitat nacional estarà llest "cap a finals de mes" i garantirà l'aixecament del boicot internacional. Abbas ha fet aquest anunci tan optimista en el discurs que ha pronunciat davant de milers de persones a la Mukata de Ramallah, amb motiu del segon aniversari de la mort de Yasser Arafat. "Hi ha avenços considerables entre Al-Fatah i Hamas, que ajudaran a resoldre la crisi política i econòmica del país i a aixecar l'embargament internacional", ha afirmat el líder de l'ANP. Un alt responsable de Hamas també ha assegurat que l'acord de govern és a prop i que ja han decidit qui serà el primer ministre.

Actualitzat
Per primera vegada en mesos, el president de l'ANP s'ha mostrat optimista de les possibilitats de concertar un govern d'acció nacional amb el qual es rescatarà Cisjordània i Gaza de la crisi humanitària en què es troben des que el moviment Hamas va assumir el poder al març.

Precisament, el número dos de l'oficina de Hamas a Damasc, Mussa Abu Marzaq, ha ratificat les declaracions d'Abbas i ha dit que l'acord entre el seu grup i Al-Fatah per a la formació d'un govern d'unitat nacional és a prop, i que fins i tot s'ha arribat a un acord sobre qui serà el pròxim primer ministre. Abu Marzuq s'ha negat a revelar la seva identitat però ha explicat que és una personalitat palestina molt coneguda.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut