Imatge d'arxiu d'una fossa comuna de la Guerra Civil
Imatge d'arxiu d'una fossa comuna de la Guerra Civil
Madrid

Madrid posa en marxa una web amb el mapa de les fosses comunes de la Guerra Civil a Espanya

Catalunya va ser la pionera en la creació d'una web amb el mapa de les fosses comunes de la Guerra Civil que hi ha al territori català i que va estrenar l'any passat. Ara, el govern espanyol ha fet el mateix i dins de la pàgina de la Memòria Històrica es pot consultar, des d'avui, el mapa de les fosses a tot Espanya.

Actualitzat
El mapa de les fosses comunes de la Guerra Civil que hi ha a Espanya ja es pot consultar a la web de la Memòria Històrica del govern espanyol. Catalunya, però, va ser la pionera i el mapa amb les fosses que hi ha al territori català, Fossesirepressio.cat, que es va posar en marxa l'any passat.

El vicepresident de l'executiu central, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha explicat que el mapa de les fosses a Espanya unifica tota la informació aportada per les comunitats i les associacions en defensa de la memòria històrica, amb els resultats de les investigacions i les troballes de restes aconseguides fins ara.

Rubalcaba ha explicat que que es tracta d'un instrument en "constant evolució" que "no és exhaustiu ni està conclòs", perquè a mesura que avancin les investigacions s'hi aniran incoporant les noves dades".
Anar al contingut