Barcelona

L'última cabina telefònica a Barcelona

Els mòbils han desterrat del paisatge urbà aquest mobiliari que protegia els telèfons públics

RedaccióActualitzat


De cabines telefòniques, dels anys seixanta, amb sostre i coberta de vidre, només en queda una a Barcelona. Està instal·lada al barri de Sant Genís dels Agudells, d'Horta-Guinardó. Totes les altres han estat retirades arran de la proliferació de telèfons mòbils. Estela Calderón, una veïna del barri, recorda l'època en què les visites a la cabina eren freqüents.

"Ui, antigament, quan era jove i el meu nòvio estava a la mili, cada dia aquí trucant, a Cartagena."

 

 

Ara, per estrany que sembli, encara hi ha gent que la fa servir. L'Ángeles Preo n'és testimoni.

"Sí, la fan servir diversos tipus de gent. Gent de fora, gent del barri. Però sí, és una cabina útil."

 

 

♦ Hores baixes per a les cabines de telèfon

 

De fet, l'emblemàtica cabina ha sortit de l'anonimat gràcies a Anna Farré, voluntària d'Arrels (la fundació d'atenció a les persones sense llar de Barcelona) i veïna de l'Eixample. De moment ha recollit dues mil firmes perquè no la puguin desterrar, i te idees per donar-hi un ús solidari i destinar els diners a les persones sense llar.

"Si havia de desaparèixer... potser fer l'última trucada i convocar la gent per un període de temps curt per poder-se acomiadar, perquè molta gent té anècdotes, històries diverses sobre les cabines i que els diners de la recaptació d'aquestes trucades anessin a Arrels. I, si realment es conserva, doncs que continuïn anant els diners per Arrels."

Però no tots els veïns defensen que la cabina sobrevisqui a una època, com en Joaquín Vilsa.

"Que la portin a un lloc on la puguin guardar."

 

 

Al desembre, el govern espanyol va obligar Telefónica-Movistar a fer el manteniment de les cabines durant un any més. El perill que la desterrin encara no és imminent.

 

♦ Les cabines telefòniques tenen els dies comptats

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut