Los Tarantos, l'únic "tablao" flamenc que obre malgrat la crisi turística

Després del confinament, el local de la Plaça Reial reobre i busca el públic local

Actualitzat

Els "tablaos" flamencs de tot Espanya, un centenar, continuen tancats. Tots excepte Los Tarantos, de la Plaça Reial de Barcelona, que ha reobert amb aforament reduït.

Joan Mas, empresari del grup Mas i Mas, té molt clar que val la pena obrir.

"Per molts motius. El primer motiu, perquè els músics pugin cobrar alguna cosa; perquè el personal que està aquí pugui cobrar alguna cosa més que l'ERTO i perquè el públic pugui sentir música en viu. I, posats a arruïnar-se, més val arruïnar-se donant música en viu que arruïnar-se tancadet a casa."

El "bailaor" badaloní El Yiyo és un dels reclams de la programació de la sala i està molt il·lusionat.

"Suposo que no serà el mateix, per ara. Esperem que la cosa millori i que tot torni a la normalitat. Però penso que, per moltes barreres que ens posin als flamencs, no se'n sortiran amb nosaltres."

El bailaor El Yiyo acutarà a Los Tarantos el 6 de juliol
El "bailaor" El Yiyo acutarà a Los Tarantos el 6 de juliol (ccma)

El 6 de juliol oferirà un espectacle d'improvisació. Fins llavors, l'escenari l'ocupen els Agalma, amb la "cantaora" Thais Hernández al capdavant, que ja han fet el primer ple a la sala, amb públic local, molt poc habitual als "tablaos".

"Està molt bé que els guiris vinguin per veure la nostra cultura i ara estaria molt bé que els estrangers ens ensenyin a la gent de Barcelona que realment tenim un patrimoni cultural increïble."

Diu orgullós Joan Mas.

La cantaora Thais Hernández, en una actuació a Los Tarantos
La "cantaora" Thais Hernández, en una actuació a Los Tarantos (CCMA)

Los Tarantos oferirà actuacions de flamenc en viu a diari. Però és l'únic tablao de la ciutat que s'ha atrevit a reprendre l'activitat. Altres es mantenen tancats i sense perspectives d'obrir fins l'any vinent.

Pel "tablao" cordovès de la Rambla, per exemple, hi passaven cada any prop de 100.000 persones. Ara, a la falta de turistes, també s'hi afegeixen les limitacions que imposen les dimensions d'aquests locals, com explica la directora, Maria Rosa Pérez.

"Són locals molt petits, on la intimitat és molt important. Com farem l'espectacle? Nosaltres en aquest escenari reunim vuit o deu artistes, que estan un sobre de l'altre, suen molt... Això és d'una intensitat que no sé com es podria fer per mantenir aquestes distàncies."

Els "tablaos" viuen una de les seves pitjors crisis. A Madrid ja n'han tancat dos d'històrics, el Café de Chinitas i el Casa Patas, on va debutar Diego el Cigala.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut