Estàtua de Cristòfor Colom. Los Angeles (Wikipedia)
Estàtua de Cristòfor Colom. Los Angeles (Wikipedia)

Los Angeles retira una estàtua de Colom com un acte de "justícia reparadora"

El regidor Mitch O'Farrell assegura que els actes de Colom "van contribuir al genocidi més gran que s'ha registrat mai"

RedaccióActualitzat

La ciutat de Los Angeles retira l'estàtua de Cristòfor Colom que hi havia al Grand Park des de feia 45 anys.

L'antiga secretària de Comerç dels EUA i actual membre de la junta de la ciutat de Los Angeles, Hilda Solis, és una de les responsables de la moció que ha portat a retirar-la.

" L'estàtua de Colom reescriu un capítol tacat de la història que carrega de fals romanticisme l'expansió dels imperis europeus i les explotacions del recursos naturals i dels éssers humans."

Solis assegura que l'eliminació de l'estàtua és un acte de "justícia reparadora que honora i abraça l'esperit resistent dels habitants originals del nostre comtat".

La retirada de l'estàtua forma part d'una moció aprovada l'any passat per substituir l'antic Dia del Descobriment pel Dia dels Pobles Indígenes.

Pel regidor demòcrata Mitch O'Farrell, l'eliminació de l'estàtua és "un pas natural en els avanços per eliminar el fals discurs que Colom va descobrir Amèrica".

" El mateix Colom va ser responsable d'atrocitats, i els seus actes van contribuir al genocidi més gran que s'ha registrat mai. La seva imatge no s'ha d'honorar enlloc."

 

Un regidor d'ascendència italiana va mostrar les seves reserves sobre eliminar el Dia de Colom i va intentar, sense èxit, que la moció no prosperés.

ARXIVAT A:
Estats UnitsMemòria històrica
Anar al contingut