Lorena Roldán diu que a Barcelona "hi ha persones amb catanes" a plena llum del dia
Lorena Roldán a les festes de Santa Tecla a Tarragona (ACN)

Lorena Roldán diu que a Barcelona "hi ha persones amb catanes" a plena llum del dia

La líder de Cs acusa Colau de portar anys "amb una actitud passiva" que ha provocat un "efecte crida" entre els delinqüents

RedaccióActualitzat

La líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, ha advertit aquest diumenge que "els ciutadans de Barcelona tenen por de sortir al carrer".

En declaracions als mitjans des de les festes de Santa Tecla a Tarragona, Roldán ha assegurat que a Barcelona hi ha "persones amb catanes a plena llum del dia":

"Estem veient com els ciutadans de Barcelona tenen por de sortir al carrer. Estem veient fins i tot imatges a plena llum del dia de persones que van amb catanes i comenten il·legalitats."

 

La líder de la formació taronja ha acusat l'alcaldessa Ada Colau de cometre una "gran irresponsabilitat" i portar "anys mirant cap a una altra banda, amb una actitud passiva".

"Ha provocat un efecte crida. Si la senyora Colau no sap com tallar el problema, nosaltres sí. I li demanen altura política."

 

També ha carregat contra el Govern i l'executiu espanyol per no fer prou per la seguretat a Barcelona. Roldán ha advocat per una reforma del Codi Penal per castigar la reincidència.

A finals d'agost es van viralitzar unes imatges d'una baralla entre uns joves al barri d'Horta en la qual un d'ells portava una catana.

 

Segons la líder de Cs, és una "gran irresponsabilitat" que el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, "digui que el que cal és canviar-se la cartera de butxaca".

 

Seguretat a Barcelona

El director dels Mossos d'Esquadra, Andreu Martínez, va negar a mitjans d'agost que hi hagi una crisi de seguretat. En declaracions a Catalunya Ràdio, Martínez va assegurar que la policia està donant resposta a l'increment de determinats delictes.

A principis d'aquest mes de setembre, Colau va admetre que hi ha "un problema de seguretat" a la ciutat, però afirma que s'ha fet alarmisme per donar una imatge de caos.

Aquest 2019 hi ha hagut 13 morts violentes a Barcelona.

ARXIVAT A:
CsLorena RoldánAda ColauSeguretat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut