Colau denuncia una campanya d'atac polític i alarmisme amb la seguretat de Barcelona
Ada Colau en una imatge d'arxiu (ACN)

Colau denuncia una campanya d'atac polític i alarmisme amb la seguretat de Barcelona

El líder dels populars, Pablo Casado, reclama poder anar per Barcelona "sense que t'apunyalin pel carrer"

Felip GordilloActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona estrena el mes de setembre denunciant una campanya d'atac polític contra la seva persona i el govern municipal. Ada Colau denuncia en un vídeo a Facebook que darrere del debat sobre la seguretat a la ciutat hi ha una intencionalitat per part de la "dreta catalana i espanyola".

En un vídeo de més de vuit minuts, Colau admet que hi ha "un problema de seguretat", però afirma que s'ha fet alarmisme per donar una imatge de caos.

"Hi ha qui ha volgut presentar els problemes de seguretat de la ciutat de Barcelona com el caos, com si Barcelona fos la ciutat més insegura del món. I això no és així."

L'alcaldessa es fa una sèrie de preguntes retòriques que impliquen el PP i el govern de la Generalitat, en especial la Conselleria d'Interior. Colau recorda la notícia falsa que va aparèixer aquest estiu en què s'afirmava que empreses de missatgeria no repartien en alguns barris de Barcelona.

Colau també fa èmfasi en alguns mitjans de comunicació que van difondre la notícia. L'alcaldessa també es pregunta per què "durant tot l'estiu hem estat veient vídeos constantment d'alguns robatoris a la ciutat de Barcelona".

Casado acusa Colau

El líder dels populars, Pablo Casado, ha obert el curs polític en un acte a Àvila on ha marcat els objectius dels propers mesos i ha aprofitat per parlar sobre la seguretat a la ciutat de Barcelona. Casado ha criticat l'actuació de l'alcaldessa.

"Hem de reclamar poder anar per Barcelona sense que t'apunyalin pel carrer i sense que una alcaldessa faci res per evitar-ho."


Crítiques al conseller Buch

Colau ha retret al conseller d'Interior, Miquel Buch, que hagi ignorat els problemes de seguretat fins que van passar les eleccions municipals.

"Per què el senyor Buch durant tot l'any passat ha dit que no feien falta mossos d'esquadra a la ciutat de Barcelona, però quan han passat les eleccions municipals resulta que hi haurà 300 mossos d'esquadra aquest mes de setembre?"

L'alcaldessa també critica que Buch i la fiscal de Barcelona no han assistit a les juntes locals de seguretat.

Colau amplia les crítiques a la dreta catalana i espanyola i les acusa de fer alarmisme sense aportar solucions:

"Per què la dreta catalana i espanyola porten mesos fent una campanya d'alarmisme, generant una imatge falsa de la ciutat, però sense proposar ni una solució concreta?"

L'alcaldessa vincula les crítiques a un atac als governs progressistes i a "l'agenda del canvi" i les relaciona amb episodis viscuts a l'Amèrica Llatina. Diu que és una estratègia "de manual":

"Passa cada cop que arriben governs progressistes i amb una agenda de canvi, disposats a confrontar-nos amb els poders financers, especulatius i determinats lobbys econòmics que feien els que els donava la gana a la nostra ciutat. Els hem plantat cara, però no és la primera vegada que s'aprofiten els temes de seguretat per intentar magnificar-los."

Treballar conjuntament

La líder dels comuns creu que el conseller i el govern de la Generalitat han començat a rectificar, sobretot després que "algunes veus de l'Estat" han afirmat que potser caldria enviar Policia Nacional a Barcelona.

"Encara que tard, encara que han hagut de passar les eleccions municipals, benvingut sigui el canvi d'actitud. Posem-nos a treballar de seguida."

Un dels fronts que proposa Colau és la lluita contra l'extrema dreta. Assegura que cal que es conjurin institucions, partits i ciutadania contra els que "intenten aprofitar els problemes concrets de seguretat i robatoris per estigmatitzar i acusar col·lectius vulnerables". L'alcaldessa cita els menors migrants no acompanyats i la població immigrada.

"Hem d'aturar els peus als discursos d'odi que intenten infiltrar-se als nostres barris."

Reconèixer errors

Finalment, en el vídeo, Ada Colau afirma que en els temes de seguretat el seu govern "no sempre ha parlat clar".

"Ens hem d'esforçar per parlar més clar i que ningú pugui defugir les responsabilitats que té."

 

ARXIVAT A:
Ada ColauMiquel Buch
Anar al contingut