Barcelona

Els Mossos parlen de "problemes" i neguen una crisi de seguretat a Barcelona

Andreu Martínez reconeix l'augment de fets delictius a la ciutat i també la percepció d'inseguretat

Actualitzat

El director dels Mossos d'Esquadra, Andreu Martínez, nega que hi hagi una crisi de seguretat com va assegurar dimecres passat el tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle. En declaracions a Catalunya Ràdio, Martínez ho justifica en assegurar que la policia està donant resposta a l'increment de determinats delictes.

 

"Som conscients i detectem una situació de problema de seguretat vinculat, i si em permet de problemes de seguretat en plural, vinculat a determinats fets delictius que generen una alta percepció d'inseguretat a la ciutadania".

"Des d'aquest punt de vista Barcelona no està en una situació de crisi de seguretat".

 

Martínez reconeix, però, l'augment de fets delictius a la ciutat i també la percepció d'inseguretat i critica que aquest tema es faci servir en baralles polítiques.

"La seguretat del nostre país requereix d'una feina discreta, tranquil·la però continuada. El que no ajuda tampoc a la ciutadania és convertir la seguretat en un instrument entre polítics o fins i tot debats que poden ser irreflexius i precipitats".

 

 

Segons Martínez s'ha d'analitzar cas per cas i no barrejar alguns fenòmens que es donen a la ciutat amb els fets delictius, com ara el top manta amb homicidis o la presència de joves sense arrelament amb els furts.

 

 

12 morts violentes el 2019 a Barcelona

Aquest divendres de matinada hi ha hagut un altre apunyalament mortal a Barcelona. Un home de 47 anys ha mort al districte de Nou Barris. Els fets han passat poc abans de les 3, quan dos homes s'haurien barallat i un d'ells ha quedat ferit de gravetat per una ganivetada.

Avui és el tercer homicidi en vuit dies, el vuitè de l'estiu i la dotzena mort en atacs violents a Barcelona de l'any. En tot el 2018 hi va haver 10 morts violentes a la ciutat.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut