L'OMS impulsa una aliança global per garantir que la vacuna arribi arreu del món
Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general de l'OMS (Reuters/Denis Balibouse)

L'OMS impulsa una aliança global perquè la vacuna de la Covid-19 arribi arreu del món

Amb aquesta iniciativa, l'Organització Mundial de la Salut pretén impedir l'especulació comercial

RedaccióActualitzat

L'Organització Mundial de la Salut pretén deixar-ho tot lligat quan hi hagi una vacuna contra la Covid-19. L'OMS ha presentat una aliança global per accelerar la investigació de vacunes, tractaments i diagnòstics de la malaltia. La iniciativa ha comptat amb el suport, per videoconferència, de líders mundials i empreses del sector privat.

Es vol assegurar que quan s'aconsegueixin eines exitoses contra el coronavirus no se'n faci especulació comercial, de manera que els països més pobres també hi puguin accedir.

A la reunió per via telemàtica hi han participat governs europeus com els de França, Alemanya, Espanya i el Regne Unit, així com també governs d'Amèrica, l'Àsia i l'Àfrica. També en formen part entitats que reuneixen productors de fàrmacs de tot el món.

En la presentació de la iniciativa, anomenada ACT Accelerator, el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha fet aquesta reflexió:

"L'experiència del passat mostra que, fins i tot, quan tenim a disposició les eines, aquestes no estan a l'abast de tots en igualtat de condicions, i això no ho podem permetre."

 

 

L'OMS impulsa una aliança global per garantir que la vacuna arribi arreu del món
La presidenta de la Comissió Europea assegura que la futura vacuna serà "un bé comú universal"
L'OMS impulsa una aliança global per garantir que la vacuna arribi arreu del món
Pedro Sánchez ha participat en aquesta trobada telemàtica de l'OMS


Angela Merkel, Emmanuel Macron i Pedro Sánchez entre altres líders polítics, així com la mateixa Comissió Europea, a través de la seva presidenta, Ursula von der Leyen, s'han compromès a donar suport a aquesta iniciativa.

El president espanyol ha remarcat que "cal enfortir la cooperació i poder respondre més ràpidament. Necessitem vacunes, tractaments i tests, i ho necessitem aviat. Però ho necessitem tots; per això és imperatiu generar capacitat per produir i distribuir els recursos a un preu accessible per a tothom."

Ursula von der Leyen ha dit que l'executiu comunitari s'està esforçant per mobilitzar fons i activar donacions per a la investigació: "La Unió Europea continuarà ajudant que el món s'uneixi contra la Covid-19. Units farem història. La vacuna contra aquest virus serà un bé comú universal."

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutOMS
Anar al contingut