L'OMS valora l'evolució del coronavirus
Una dona passa amb la seva bicicleta davant d¡un mural a Wuhan

L'OMS avisa del risc d'expansió del coronavirus després que hagi arribat a Àfrica

Primer cas a Nigèria, mentre que a la Xina hi ha una tendència a la baixa de contagiats

RedaccióActualitzat

L'Organització Mundial de la Salut ha elevat a "molt alt" el risc de propagació del coronavirus, però insisteix que no es tracta d'una pandèmia. L'OMS admet la preocupació per l'expansió del virus, que ja ha arribat a una cinquantena de països, però insisteix que l'evolució de l'epidèmia dependrà de com cada país hi faci front.

El director de l'organització, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha dit aquest divendres que el més important és trencar la cadena de transmissió:

"El creixement continu de la xifra de casos i del nombre de països afectats en aquests últims diez és clarament un motiu de preocupació. Per això hem incrementat el grau de risc de propagació i el risc de l'impacte del Covid-19 a 'molt alt' a l'àmbit global"

 

L'OMS valora l'evolució del coronavirus
Investigadors xinesos treballant per trobar un medicament contra el coronavirus (Reuters/China Daily CDIC)


En la seva roda de premsa diària, l'organisme internacional també ha subratllat que la Xina va registrar aquest dijous 329 contagis nous, la xifra més baixa d'aquest mes de febrer, "un fet que demostra que el virus es pot contenir", ha afirmat el director de l'OMS.

Els contagiats al planeta són més de 80.000, i els morts, més de 2.800.

Nigèria, el país més poblat del continent africà, també ha informat d'un primer cas de coronavirus. El contagiat és un ciutadà italià que va arribar a Lagos, amb més de 20 milions d'habitants, procedent de Milà.

Mèxic també ha diagnosticat dos primers casos: dos homes que havien viatjat a Bèrgam. I fins i tot a Islàndia han  informat del primer cas de coronavirus en aquest país, un home que havia viatjat a Itàlia, però sense haver passat per la zona de risc. 


Augmenten els casos a Itàlia però "el 90% és fàcil de curar"

A Itàlia continua creixent la xifra de contagiats, especialment a la Llombardia. Dels 403 de dijous s'ha passat als 531, ha informat el conseller de Sanitat de la regió italiana, Giulio Gallera, que ha remarcat que el 90% d'aquests casos "es cura fàcilment. Les mesures restrictives s'ampliaran una setmana més.

 

L'OMS valora l'evolució del coronavirus
La plaça del Duomo, a Milà, gairebé deserta (Reuters/Yara Nardi)

 

Segons Gallera, "en el 90% dels pacients el virus no presenta problemes des del punt de vista clínic", però en el 10% restant pot requerir una vigilància intensiva, sobretot si el malalt és gran. 

La regió de la Llombardia és des de fa una setmana el focus principal de coronavirus a Itàlia i manté a deu municipis aïllats en quarantena. Afecta uns 50.000 habitants.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut