Tedros Adhanom Ghebreyesus alerta que estem en un "moment crític"

L'OMS alerta que els pròxims mesos seran "durs" i demana actuar de manera "immediata"

El director general de l'OMS creu que si es prenen les decisions adequades per canviar el rumb de la pandèmia de la Covid es podrien evitar mesures com un nou confinament o tancar escoles

El director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha avisat que els pròxims mesos seran "durs" pel que fa a la pandèmia del coronavirus i ha demanat als països actuar de manera "immediata".

Tedros ha assegurat que si els governs se centren a detectar casos, rastrejar contactes, aïllar-los i garantir que es compleixin les quarantenes, les mesures més dràstiques com els confinaments es podran evitar.

"Estem en un moment crític d'aquesta pandèmia, particularment a l'hemisferi nord. Els pròxims mesos seran molt durs i alguns països van per un camí perillós. Massa països registren un augment exponencial de casos. Això fa que els hospitals i les UCIs funcionin a prop o per sobre de la seva capacitat. I encara som a l'octubre.

Instem els responsables polítics a prendre mesures immediates per evitar morts innecessàries, que els serveis de salut col·lapsin i que les escoles hagin de tornar a tancar".

 

A més, el dirigent de l'OMS ha destacat la necessitat que els països avaluïn la situació dels brots, portin a terme una anàlisi "honrat" de la seva situació epidemiològica. "S'han de fer els canvis necessaris i corregir el rumb de la pandèmia com més ràpid millor", ha dit.

Tedros ha insistit també en la importància que els governs informin adequadament a la població sobre la situació de la pandèmia al país, i també que facilitin les eines necessàries per complir amb les mesures imposades.

"Si se'ls demana que guardin quarantena, els governs han de fer el que estigui a les seves mans per ajudar-los a realitzar-les."

 

 

 

ARXIVAT A:
OMSCoronavirus
Anar al contingut