Diversos treballadors i empresaris de l'oci nocturn exhibint una pancarta de protesta davant el Palau de la Generalitat el 5 d'octubre de …
Diversos treballadors i empresaris de l'oci nocturn exhibint una pancarta de protesta davant el Palau de la Generalitat el 5 d'octubre de 2020. (ACN/Albert Cadanet)

L'oci nocturn es concentra a la plaça Sant Jaume: "No podem estar més temps tancats"

El sector es reivindica com "el dic de contenció" entre els botellons i l'oci regulat i denuncia que "se'ls estigmatitza"

Vora dos-cents treballadors i empresaris de l'oci nocturn s'han concentrat aquest dilluns a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant el Palau de la Generalitat, per reclamar l'aprovació urgent d'un pla sectorial que permeti la reobertura dels locals i doni ajudes a un sector que acumula sis mesos sense activitat.

"No aguantarem molt més temps així", ha lamentat Robert Massanet, director de la discoteca Sutton de Barcelona, tot recordant "l'estigmatització i la culpabilització" que ha patit el sector "per part de l'administració".

En la mateixa línia s'ha expressat Eduard García, propietari de diversos negocis al Poblenou, que ha reivindicat el sector de l'oci nocturn com el "dic de contenció" entre els botellons il·legals i l'oci regulat.

La de dilluns no ha estat la primera vegada que la patronal i els treballadors de l'oci nocturn han sortit al carrer. A finals de juliol, Sant Jaume també va acollir una concentració per exigir el mateix.

Aleshores, la convocatòria la secundaven la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon), l'Associació Provincial d'Empresaris de Sala de Festa i Discoteques de Tarragona, la Federació d'Hostaleria de Lleida, el Gremi d'Empresaris de Discoteques de Barcelona i Província (GEDBP) i l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC).

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut