Dos turistes passen per davant de la terrassa d'un restaurant al passeig Jacint Verdaguer de Lloret
Terrasses al passeig Jacint Verdaguer de Lloret de Mar (ACN / Aleix Freixas)

Lloret ofereix PCR i antígens a meitat de preu per atraure el turisme estranger

Qui ho vulgui podrà fer-se una PCR per 52 euros o un test d'antígens per 20, de dilluns a dissabte, sense cita prèvia

Virgínia Arqué Nueno

Planificar les vacances d'estiu suposa, en molts casos i segons la destinació, incloure en el pressupost el preu d'una prova d'antígens o una PCR per a tota la família. I no són barates.

Els tests d'antígens costen uns 45 euros de mitjana, tot i que se'n poden trobar per 30. Pel que fa a les PCR, el preu està sobre els 120 euros de mitjana, però hi ha laboratoris que poden arribar a demanar 165 euros per prova.

 

Sigui com sigui, és una despesa important i per evitar que això pugui fer enrere els turistes, l'Ajuntament de Lloret de Mar ha decidit oferir proves PCR a meitat de preu. Una iniciativa pensada per als turistes, però que estarà oberta a tothom.

Aquest municipi de la Selva serà la primera destinació turística de l'Estat que oferirà als visitants fer-se una PCR per 52 euros o un test d'antígens per 20, quan en necessitin per tornar al seu país.

El servei està obert a la pista d'atletisme del municipi de dilluns a dissabte, sense cita prèvia. Els resultats dels tests d'antígens es tindran en 15 minuts, i els de les PCR es rebran el mateix dia, al vespre, per mail. En cas de grups de més de 20 persones caldrà una reserva prèvia, però podran demanar fer la prova al mateix hotel o al punt on indiquin, sense cap cost addicional.

Els primers usuaris que l'han fet servir han agraït la iniciativa, com l'Ilse Hermans, que necessita la prova per tornar a Bèlgica:

"Em sembla fantàstic. Ens facilita poder viatjar sense haver de pagar-ne el preu normal."

Aquest servei és una iniciativa del Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar, que després de diverses negociacions ha arribat a un acord amb l'empresa Hipra perquè s'encarregui de les proves. De moment s'ofereix en català, castellà, anglès i francès, però no descarten incloure altres llengües si el mercat ho demana.

Lloret rebaixa els preus de PCR i antígens per fomentar el turisme en temps de Covid
Una turista omple el formulari per fer-se una prova de Covid a Lloret (ACN / Aleix Freixas)


Les reserves, encara fluixes

El president del Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar, Enric Dotras, preveu que tindran un 70% dels visitants que hi havia abans de la pandèmia. Dotras ha reconegut que el volum de reserves encara és tímid, però confia que s'incrementi de cara a les pròximes setmanes.

L'alcalde del municipi, Jaume Dulsat, ha recordat que gairebé la meitat dels turistes de Lloret de Mar són públic de proximitat (catalans, espanyols i del sud de França), que acostuma a reservar l'allotjament "a última hora".

El municipi també ha actualitzat el dispositiu de control de mesures de seguretat a les platges per la Covid. Vigilants, informadors i un sistema de videovigilància permetran controlar l'aforament de les platges en temps real, que es pot consultar a internet i a través d'una aplicació mòbil, i assegurar la distància entre bombolles de convivents. En total, Lloret de Mar comptarà amb 28 socorristes, 9 vigilants de platges i 4 informadors turístics durant els mesos de juliol i agost.

Els divendres, festival de drons

Una altra novetat d'aquest estiu serà el festival de drons que es farà al municipi tots els divendres de juliol i agost. A partir de les 22.30, un centenar de drons sobrevolaran Lloret i crearan imatges al cel en un espectacle lumínic "més respectuós amb el medi ambient" que la pirotècnia, segons el consistori i s'explica en aquest vídeo:


Marató de vacunació

Lloret és un dels municipis gironins on aquests dies s'ha fet una marató de vacunació de la població, sense cita prèvia, per preparar-se per a l'arribada de visitants a l'estiu garantint la màxima immunització possible de la ciutadania.

 

 

ARXIVAT A:
TurismeCovid-19Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut