Juana Ruiz està detinguda des del 13 d'abril a la presó de Hasharon, a Israel, completament aïllada (EFE)
Imatge d'arxiu de la cooperant espanyola a Cisjordània Juana Ruiz

Llibertat condicional per a Juana Ruiz, la cooperant espanyola empresonada a Israel

La cooperant sortirà els pròxims dies de la presó d'Ofer si la Fiscalia no recorre la decisió

RedaccióActualitzat

La cooperant espanyola Juana Ruiz, de 63 anys, podria sortir els pròxims dies en llibertat condicional de la presó d'Ofer, a Cisjordània, on està tancada des que va ser detinguda el 13 d'abril de l'any passat.

Aquest dimarts la junta de llibertat provisional del Tribunal de Natzaret li ha concedit la llibertat condicional, que es farà efectiva els pròxims dies sempre que la Fiscalia no recorri la decisió davant d'una instància judicial superior.

Si pot sortir de la presó haurà de complir la pena a casa seva, a Beit Sahour, un dels barris cristians de Betlem.

La pena acaba el 13 de maig i fins aleshores, Ruiz, molt probablement, haurà de portar una polsera electrònica per monitoritzar els moviments que faci.

Ruiz, que viu a la ciutat de Betlem des del 1985, treballava als Comitès de Salut, una xarxa sanitària dels territoris palestins ocupats que el govern d'Israel ara considera il·legal per estar vinculada al Front Popular d'Alliberament de Palestina.

El 17 de novembre del 2021 un tribunal militar la va condemnar a 13 mesos de presó i una multa de 14.000 euros per treballar i recaptar fons pels Comitès de Salut, després d'haver acceptat un acord de culpabilitat que no implicava admetre els fets, però sí acceptar els càrrecs.

De fet, Ruiz sempre s'ha declarat innocent dels càrrecs que se li imputen i ha assegurat que pensava que estava treballant per a una organització legal.

 

ARXIVAT A:
IsraelPròxim Orient Palestina
Anar al contingut