L'eurodiputada Clara Ponsatí
L'eurodiputada Clara Ponsatí havia estat citada al Suprem el 24 d'abril

Llarena dicta ordre detenció contra Clara Ponsatí per no presentar-se al Suprem

L'eurodiputada havia estat citada el 24 d'abril al Suprem perquè declarés per un delicte de desobediència

RedaccióActualitzat

El jutge instructor de la causa de l'1-O, Pablo Llarena, ha emès una ordre de detenció en territori espanyol contra Clara Ponsatí després que l'eurodiputada no es presentés al Tribunal Suprem el 24 d'abril passat.

Llarena l'havia citat perquè declarés per un delicte de desobediència, sense pena de presó. I ja va advertir que no presentar-se el dia i l'hora indicats tindria com a conseqüència "la modificació de la seva situació personal" i "la conducció davant del tribunal per la força pública".

Així doncs, ara considera que l'exconsellera no ha justificat de forma raonable la no compareixença i reactiva l'ordre de detenció. Per tant, si torna a travessar la frontera, se la detindrà i serà traslladada a Madrid, per declarar davant Llarena. Després d'aquesta compareixença, quedaria en llibertat.

Segons va explicar l'exconsellera, que amb nou Codi Penal ja no està processada per sedició, no va acudir a la cita i es va quedar a Brussel·les "per mantenir la dignitat del Parlament". "Tinc immunitat i no tinc cap obligació d'anar-lo a visitar", va afegir.


Ponsatí ho recorrerà

Tal com ha confirmat el seu advocat, Gonzalo Boye, l'exconsellera i eurodiputada recorrerà l'ordre de detenció emesa per Llarena.

Boye no ha donat informació sobre on es troba Ponsatí i ha apuntat que "sens dubte" recorreran l'ordre de detenció nacional, però ha dit que encara han d'estudiar els detalls de la interlocutòria.

Clara Ponsatí va tornar a Catalunya el 28 de març, travessant la frontera francoespanyola i sense entregar-se a les autoritats després de cinc anys a l'exili. Un agent dels Mossos d'Esquadra la va detenir per dur-la davant d'un jutjat de guàrdia i, després va quedar en llibertat amb la citació al Suprem.

ARXIVAT A:
Clara PonsatíPablo LlarenaTribunal Suprem
Anar al contingut