Un dels espectacles programats al festival Temporada Alta
Girona

El Festival Temporada Alta, en perill per l'IVA que li reclama Hisenda

El Ministeri d'Hisenda reclama al festival gironí 1.400.000 euros en concepte d'IVA per les subvencions culturals rebudes

RedaccióActualitzat

El festival Temporada Alta veu amenaçat el seu futur si no paga l'IVA de les subvencions que ha rebut els últims cinc anys. El ministeri li demana 1.400.000 euros en concepte d'IVA per les subvencions culturals rebudes.

El Ministeri d'Hisenda encara li reclama els diners per aquest concepte, tot i que el Congrés dels Diputats acaba d'aprovar una llei que eximeix d'aquest impost les subvencions al sector cultural.

El certamen ha assegurat que el ministeri també ha reclamat aquest impost a altres entitats culturals i ha alertat que això suposa "un cop al sector" i un "impacte irreversible" per al festival, ja que enguany el seu pressupost ronda els 3 milions d'euros. Un terç d'aquesta xifra prové d'ajudes públiques.

El director del Festival Temporada Alta, Salvador Sunyer, diu que l'entitat està buscant un aval a través d'altres entitats i empreses per fer efectiu aquest pagament, ja que ara mateix el certamen no hi pot fer front.

De fet, Salvador Sunyer ha assegurat que el festival "corre el perill de no fer-se els pròxims anys i que ara mateix no té diners per fer efectiu aquest pagament". Sunyer ha fet aquestes declaracions en el marc de la Setmana dels Programadors del Temporada Alta.

La decisió del Ministeri d'Hisenda també afectaria altres institucions culturals, com ara el Teatre Lliure, el MNAC i la Federació de Productores Audiovisuals. 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut