La Iman i l'Aouatif, dues joves migrants contra el racisme i la xenofòbia

Ajuntaments i Generalitat neguen cap repunt de la criminalitat per la presència de menors estrangers a Castelldefels i Canet de Mar

Actualitzat

L'Ajuntament de Castelldefels i la Generalitat han desmuntat un dels arguments que utilitzen les persones que no veuen de bon ull la presència de menors estrangers al municipi, i que els acusen de robatoris. Les administracions han confirmat aquest dimecres que aquest rumor és fals: no hi ha constància de cap repunt de la criminalitat.

TV3 ha entrevistat dues joves que s'han atrevit a fer un pas endavant i han denunciat les agressions i els insults a joves estrangers a Castelldefels i Canet de Mar. Denuncien que es posa tothom en el mateix sac i alerten del racisme i la xenofòbia.

 

La Iman llegint, dilluns passat, el manifest de suport als "menas" atacats a Castelldefels

 

La Iman i l'Aouatif el-Antit van llegir el manifest en l'acte de rebuig de l'atac a un allotjament de menors estrangers no acompanyats, Mena, de Castelldefels, dilluns passat.

Aouatif: "Abans-d'ahir, quan vam estar a Castelldefels vaig veure el que mai havia vist, perquè només ho veia per la tele."

Iman: "Jo vaig plorar de la ràbia, que la gent ens tracti tan malament. Ens van rebutjar, ens van insultar. Ens n'haviem d'anar pitant d'allí, ens amenaçaven de matar-nos."

Agraeixen que hi hagués un grup que els donés suport, però destaquen, encara amb commoció, la impressió que els van fer els atacs i les consignes racistes.

A: "Quan vam arribar aquí no sabíem que existia el què existeix ara. No sabíem que existia el racisme, que discriminaven la gent pel què porta, pel què és, per ser musulmà."

I: "Són menors, no saben res d'aquest món. Venen aquí a buscar una vida digna, i per viure millor. I arriben aquí i tot és racisme, tots els rebutgen, els diuen que són lladres, que són dolents..."

 

L'Aouatif i l'Iman recorden l'acte de protesta a Castelldefels on hi havia grups que els increpaven

 

Ja fa més d'un any que la Iman, i l'Aouatif són amb el grup d'ExMENA. Ara, però, fan un pas endavant, camí de l'activisme, decidides pel racisme que observen en el seu dia a dia.

A: "Molta gent parla sense saber i això m'indigna massa.

I: "Vaig caminant pel carrer i sento: Mora de merda! Ves-te'n al teu país! Això és el que sento moltes vegades, al metro em perseguien: Treu-te aquesta capa, em deien."

 

A: "Si roba un romanès o un indi, és igual, és un marroquí, és moro qui ha robat. Perquè posen a tothom al mateix sac?"

I: "Els nois van normals, amb la seva motxilla, van a estudiar i la gent els mira i agafen la bossa o s'amaguen el mòbil, o canvien de lloc. És com dir: no t'asseguis amb mi."

 

L'Iman i la Aouatif amb el grup d'exMENA que ajuden a menors nouvinguts

 

Des del seu grup ajuden els menors nouvinguts amb l'idioma i amb la integració. Recorden, però, que necessiten l'ajuda de tothom: administracions i ciutadans.

A: "Als que acaben d'arribar els hem d'entendre, els hem de donar suport."

I: "No ens agrada deixar la nostra família per venir aquí, no. Venim aquí perquè estem que ja no podem. Venim aquí per treballar i estudiar i tenir una vida digna."

 

ARXIVAT A:
MenorsMigracionsRacismeXenofòbia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut