L'Ibex torna a centrar l'atenció.
L'Ibex torna a centrar l'atenció.
Barcelona

L'Ibex lidera les caigudes de les borses europees després de la pujada històrica de dilluns

La recollida de guanys ha dominat el comportament a la majoria de les borses europees. Els parquets més rellevants del vell continent, a excepció de Frankfurt, han tancat amb pèrdues després de la jornada de pujades vertiginoses que es va viure dilluns. El pitjor comportament l'ha registrat l'Ibex-35, que ha caigut un 3,32% després de l'increment espectacular del 14,4% que havia registrat només 24 hores abans. Malgrat això, l'índex espanyol ha pogut conservar la barrera psicològica dels 10.000 punts.

Actualitzat
Els experts adverteixen que el pla de rescat de la Unió Europea aprovat el cap de setmana passat ha donat tranquil·litat als mercats, però no ha pogut acabar encara amb la incertesa. Això, sumat a la volatilitat, provoca aquestes oscil·lacions tan fortes en les diferents sessions. L'exemple més destacable és el del selectiu espanyol, que va registrar la pujada més important dels seus 18 anys d'història.

Després d'aquests increments vertiginosos, la moderació i la recuperació de guanys eren el comportament més previsible. Així, Londres ha tancat amb una caiguda del 0,99%, París amb el 0,73% i Milà amb el 0,49%. Frankfurt ha resistit amb una pujada del 0,33%.

La borsa espanyola s'ha endut la patacada més destacable amb un retrocés del 3,32%, la quarta caiguda més important de l'any. Les pèrdues han arribat fins al 6% en alguns moments de la sessió.
Anar al contingut