L'èxit de la prova pilot amb les armilles ha portat a estendre aquesta mesura a totes les unitats d'hospitalització

L'Hospital de Mataró inicia un pla per evitar errors en la medicació dels pacients

El personal d'infermeria es posen armilles vermelles per advertir que necessiten concentració i que no se'ls pot interrompre en la seva feina

Anna LasagaActualitzat

Mentre el personal d'infermeria prepara la medicació per administrar-la als pacients, les interrupcions són constants. Metges, altres infermeres o familiars de malalts les arriben a interrompre una quarantena de vegades durant les dues hores i mitja que dediquen a preparar el que han de donar a cada pacient.

Segons Irene Rivas, infermera de l'hospital, quan algú se'ls atansa per demanar informació perden la concentració, que és bàsica en el procediment que cal seguir per administrar els medicaments.

"Et mires un malalt, li poses la medicació. Llavors, et venen i, després de la interrupció, ja no saps si has posat la pastilla, si no l'has posat. No tens més remei que tornar a començar de zero."

 

 

Per lluitar contra aquest problema, la proposta del mateix personal consisteix a posar-se una armilla vermella que demana clarament que no se'ls molesti en aquell moment. I ha funcionat. S'ha provat en dues unitats i les distraccions han baixat entre un 35 i un 50%.

D'acord amb Esther Vilardell Sánchez, cap d'àrea d'Infermeria de l'Hospital de Mataró, cal que la gent s'hi acostumi.

"S'ha de fer molta pedagogia a la comunitat. És una cosa nova i no hi ha aquesta cultura de respecte a la ronda de medicació. Caldrà anar fent molta educació per a la seguretat de pacients", diu Vilardell.

 

 

Reduir el nombre de distraccions suposa, segons l'evidència científica, reduir el nombre d'errors. Unes equivocacions que poden afectar molt l'evolució del pacient.

L'èxit de la prova pilot amb les armilles ha portat a estendre aquesta mesura a totes les unitats d'hospitalització. Confien que tothom anirà prenent consciència de la importància del que està en joc: la salut dels pacients.

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut