Singapur

L'FMI aprova el projecte de reforma interna encaminada a donar més pes a les economies emergents

Singapur reuneix els membres del Fons Monetari Internacional per avançar en una de les reformes internes més importants des que es va crear l'organisme, el 1944. Es tracta de redistribuir les quotes de poder entre els països membres per resituar les economies emergents, ara infrarepresentades. En aquesta reforma, l'estat espanyol podria guanyar pes, però, segons el gerent de l'FMI, Rodrigo Rato, això no serà, en principi, fins al 2008.

Actualitzat

"Singapur, un món d'oportunitats". És l'anunci de la reunió del Fons Monetari Internacional, i precisament donar oportunitats i capacitat d'influència a les economies emergents és el principal objectiu de la reforma que ha aprovat l'organisme.

Es tracta de redistribuir el poder dels països al si del Fons Monetari, en funció de la seva economia actual i no de la que tenien fa 60 anys, quan es va fundar. El pla, impulsat per Rodrigo Rato, ja té llum verda però s'ha aprovat amb el vot en contra d'alguns països en vies de desenvolupament com ara el Brasil i Egipte, que desconfien de la reforma.

Ara falta decidir quin pes tindran els diversos paràmetres -producte interior brut, capacitat comercial i financera, entre d'altres- a l'hora de recalcular la quota de vot dels països.

Encara hi haurà una segona fase de la reforma, que no està prevista fins al 2008, en què també entrarà Espanya. El govern reclama que la quota de vot augmenti un terç respecte a l'actual, ja que l'espanyola és una de les economies que més ha crescut en els últims anys i encara té el mateix poder que quan va entrar a l'FMI l'any 58. De moment, el pla ja ha repercutit en un increment immediat de la quota de Mèxic, Turquia, Corea del Sud i la Xina.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut