L'actor i productor Alec Baldwin en una imatge d'arxiu (Reuters/Shannon Stapleton)
L'actor i productor Alec Baldwin en una imatge d'arxiu (Reuters/Shannon Stapleton)

L'FBI conclou que Alec Baldwin va prémer el gallet de l'arma que va matar Halyna Hutchins

L'actor va negar haver disparat el tret accidental durant el rodatge de la pel·lícula "Rust"

RedaccióActualitzat

L'arma que portava Alec Baldwin i que va matar la directora de fotografia Halyna Hutchins "no es podria haver disparat sense prémer el gallet", segons conclou l'informe forense de l'FBI obert arran del que va passar l'octubre de l'any passat durant el rodatge del western "Rust" a Santa Fe, Nou Mèxic.

L'informe, al qual ha tingut accés ABC News, contradiu la versió de l'actor, que va negar haver disparat el revòlver i va assegurar, en una entrevista, que només va arribar a alliberar-ne el percussor.

Baldwin, protagonista i productor de la pel·lícula, creia que estava manipulant el que en diuen una "pistola freda", que no té munició real, però una bala va tocar Halyna Hutchins i va acabar amb la seva vida. El director de la pel·lícula, Joel Souza, també va quedar ferit en el tiroteig. L'arma havia de ser de fogueig, però estava carregada.

Cotxes al set de rodatge de la pel·lícula western 'Rust'
L'escenari del western amb diversos cotxes de la policia, el dia de l'accident (Reuters)

Un altre informe, que va fer l'Oficina de l'Investigador Mèdic de Nou Mèxic, va classificar el cas com a accident perquè "la revisió dels informes policials disponibles no va mostrar cap prova convincent que l'arma de foc es carregués intencionadament amb munició real al plató", segons deia l'informe.

Segons ABC News, les autoritats locals no han pres cap decisió sobre la possible acusació en el cas.

La família de Halyna Hutchins va denunciar l'actor per homicidi imprudent al mes de febrer. També ha demandat altres persones responsables de la seguretat del set on es gravava l'escena per una suposada conducta negligent o imprudent de Baldwin i de l'equip de producció i assistents de la pel·lícula.

Es van detectar diverses irregularitats i l'advocat de la família de la víctima hi veu almenys quinze protocols de la indústria cinematogràfica que no es van complir, com ara que no hi havia un armer professional que controlés l'ús de l'arma quan Baldwin va rebre el revòlver del primer assistent de direcció, David Halls.

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut