Alec Baldwin diu que no va prémer el gallet: "Algú n'és responsable, però jo no"
L'actor Alec Baldwin en una imatge anterior al tràgic rodatge (Carlo Allegri/Reuters)

Alec Baldwin diu que no va prémer el gallet: "Algú n'és responsable, però jo no"

En la primera entrevista després de l'accident en què va morir Halyna Hutchins, Baldwin diu que va alliberar el percussor de l'arma, però que no va arribar a disparar

L'actor Alec Baldwin ha assegurat que ell no va disparar l'arma que va matar accidentalment la directora de fotografia Halyna Hutchins mentre rodaven la pel·lícula "Rust" a Nou Mèxic, als Estats Units. L'actor insisteix que "ningú no va prémer el gallet, jo no ho vaig fer. Mai no apuntaria a ningú amb una arma i premeria el gallet".

Baldwin ha parlat per primer cop de la tragèdia, que va passar el 21 d'octubre durant el rodatge del western, en una entrevista a la cadena nord-americana ABC. És la primera que concedeix des del fatal accident. L'intèrpret, plorós i molt afectat pels fets, ha dit que espera que s'aclareixi què va passar.

L'entrevistador, el periodista de la cadena ABC George Stephanopoulos, li pregunta en el moment clau de la conversa si se sent culpable. I Baldwin respon:

"No. Crec que algú és responsable del que va passar. No puc dir qui és, però puc assegurar que no soc jo. Juro per Déu que, si me'n sentís responsable, m'hauria llevat la vida."

Baldwin assegura que "algú va posar munició real a la pistola, una bala que no hauria ni d'haver estat a l'edifici".

Visiblement emocionat, esclata a plorar en parlar de la mort de Hutchins, de 42 anys i mare d'un fill: "Era una persona estimada i admirada per tothom, també per tots els qui treballàvem amb ella."

Aquest episodi "és el pitjor que m'ha passat a la vida". I reconeix que aquest accident pot suposar "el final de la meva carrera" com a actor i afegeix que, si és el cas, li importa ben poc.

 

La seqüència del tret, en detall

L'arma era suposadament de fogueig i hauria estat revisada durant l'assaig per l'especialista en armes del film, Hannah Gutierrez, i també per l'assistent de direcció, Dave Halls. De fet, l'assistent hauria cridat "arma freda!" a Alec Baldwin, quan li va facilitar el revòlver, per indicar que era segur.

Ara, en el relat detallat que ha fet a l'ABC, l'intèrpret parteix del fet que "em van dir que m'havien donat una pistola descarregada". Afirma que cada moviment va ser guiat i reconstrueix el fatídic assaig pas a pas:

"Apunto la pistola cap a on ella [Halyna Hutchins] m'havia dit que l'apuntés, just per sota de la seva aixella."

Per fer la seqüència, l'actor insisteix que havia de desbloquejar la pistola, però no pas disparar-la.

"El gallet no es va prémer. Jo no el vaig prémer, el gallet. Desbloquejo la pistola i dic: [el text del guió] ‘Que ho veus? Que ho veus? Que ho veus?' I després allibero el percussor de la pistola, i la pistola es dispara."

Hutchins va morir pocs minuts després, malgrat que va ser traslladada a l'hospital en helicòpter. A l'accident, el director Joel Souza també va rebre un impacte en una espatlla.

Baldwin ha de fer front a dues demandes

Alec Baldwin s'enfronta almenys a dues demandes. La primera, per part d'un tècnic de producció, que també ha demandat la resta de productors i l'empresa que subministrava les armes per negligència i per incomplir suposadament protocols de seguretat.

La segona demanda l'ha interposat Mamie Mitchell, supervisora de guió de "Rust", que ha demandat l'equip de producció, Baldwin inclòs, al·legant que són responsables d'unes condicions de rodatge perilloses. A més, apunta, que l'accident li ha provocat seqüeles físiques i emocionals.

Cotxes al set de rodatge de la pel·lícula western 'Rust'
Diversos cotxes de la policia al set de rodatge del western "Rust" (Reuters)

Les declaracions de Baldwin arriben poc després que els investigadors que porten el cas ordenessin registrar l'empresa que va subministrar la munició i les armes per al rodatge de la pel·lícula.

Anar al contingut