Joe Biden anuncia la seva candidatura per a les eleccions presidencials del 2020 (Reuters)
Joe Biden anuncia la seva candidatura per a les eleccions presidencials del 2020 (Reuters)

L'exvicepresident Joe Biden presenta la seva candidatura a la Casa Blanca

El número dos d'Obama, que lidera les enquestes per ser el candidat demòcrata el 2020, ha rebut acusacions de tocar dones de manera "inapropiada"

RedaccióActualitzat

L'exvicepresident dels Estats Units Joe Biden ha presentat aquest dijous de manera oficial la seva candidatura per a les eleccions presidencials del 2020 pel Partit Demòcrata.

El que va ser número dos de l'administració Obama ha llançat un vídeo a les xarxes socials que es titula "Joe Biden per president: Amèrica és una idea".

 

Joe Biden portava des de principis d'any estudiant presentar-se a les eleccions. El seu primer acte de campanya serà a la ciutat de Pittsburgh, a l'estat de Pennsilvània. Tot seguit, farà una ruta pels estats d'Iowa, Carolina del Sud i Nou Hampshire.


Amb l'anunci de la candidatura de Biden, ja són 20 els polítics que han presentat la seva candidatura per a les pròximes primàries del Partit Demòcrata; és una xifra rècord. En destaquen personalitats com Bernie Sanders, Elizabeth Warren i Beto O'Rourke.


Biden, de 76 anys, va ser vicepresident de l'executiu de Barack Obama entre el 2009 i el 2017. Ja es va presentar a les eleccions del 1988 i del 2008, però va perdre en totes dues ocasions.

Joe Biden, en una manifestació a Boston (Reuters)

 

"Comportament irrespectuós" amb algunes dones

Biden va ser notícia fa unes setmanes per unes declaracions de dues dones que l'acusaven d'haver-les tocat de manera inapropiada, encara que "no sexual".

L'exvicepresident va prometre ser "més respectuós" amb l'"espai personal" de les dones i va acceptar que les normes socials estan canviant.

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut