Dues dones acusen l'exvicepresident Joe Biden de tocar-les de manera inapropiada (Reuters)
Dues dones acusen l'exvicepresident Joe Biden de tocar-les de manera inapropiada (Reuters)

Biden promet ser "més respectuós" després que dues dones l'han acusat d'incomodar-les

Les declaracions d'aquestes dones podrien posar en perill les opcions de Biden a les primàries demòcrates, tot i que encara no ha presentat candidatura

RedaccióActualitzat

Dues dones han acusat l'exvicepresident i possible aspirant a la presidència dels Estats Units Joe Biden d'haver-les tocat de manera inapropiada, encara que "no sexual".

La primera dona d'acusar-lo va ser l'excongressista estatal de Nevada Lucy Flores, divendres passat, i aquest dilluns ha estat una exassessora del congressista demòcrata Jim Himes, Amy Lappos.

Segons ha narrat Lappos, el comportament Biden durant un acte de recaptació de fons l'any 2009 la va fer sentir "molt incòmoda":
 

"No va ser sexual, però em va agafar del cap. Va posar la mà al voltant del meu coll i em va estirar per fregar el seu nas amb el meu. Quan m'estava estirant, pensava que m'anava a fer un petó a la boca."

 

L'exassessora del congressista demòcrata Jim Hayes Amy Lappos


Pel que fa a Lucy Flores, l'excongressista ha explicat en un portal d'estil de vida que en un acte de campanya va sentir "dues mans" a les espatlles i que es va sentir "avergonyida":
 

"Què fa el vicepresident dels Estats Units tocant-me?, vaig pensar. Va fer-me un gran petó lent a la part posterior del cap. El meu cervell no podia processar el que estava passant. Em vaig sentir avergonyida. Em va sorprendre. Estava confosa."


A la xarxa, Flores també ha explicat la seva experiència:
   


En un comunicat, Joe Biden ha respost a Flores i ha dit que recorda els fets d'una altra manera:
 

"Durant molts anys fent campanyes polítiques i a la vida pública he donat incomptables encaixades de mans, abraçades, expressions d'afecte, suport i consol. I ni una sola vegada, mai, he cregut que actuava inapropiadament. Si se suggereix que ho he fet, escoltaré amb respecte. Però mai ha estat la meva intenció."


Posteriorment, a través de les xarxes socials, Biden s'ha compromès a ser "més conscient i respectuós amb l'espai personal de les persones":

 

 

 

L'excongressista estatal de Nevada Lucy Flores

 

Episodis de comportaments masclistes en període preelectoral

Aquestes acusacions podrien posar en perill les aspiracions presidencials de Biden que, tot i que encara no ha presentat candidatura, lidera les enquestes entre els votants demòcrates.

A les files republicanes, l'actual president, Donald Trump, ja va viure un episodi semblant abans de guanyar les eleccions. Durant la campanya, es va publicar un vídeo del 2005 on feia comentaris despectius i grollers sobre les dones.

ARXIVAT A:
Estats UnitsMasclisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut