L'exconseller de Cultura, Lluís Puig, a l'acte de Perpinyà (ACN)
Perpinyà

L'exconseller Puig apareix a Perpinyà a la presentació del Consell per la República

Lluís Puig: "Sentia la necessitat de tornar a trepitjar terres catalanes"

RedaccióActualitzat

L'exconseller de Cultura Lluís Puig assisteix en persona i per sorpresa a la presentació del Consell per la República a Perpinyà. Estava previst que hi connectés per vídeoconferència.

Puig ha assegurat que la seva aparició ha estat "molt meditada" i que feia temps que "els membres del govern a l'exili" parlaven sobre la "necessitat de tornar a trepitjar terres catalanes". 

És la primera vegada que un membre del govern Puigdemont a l'exili viatja a França, justament a Perpinyà, la capital de la Catalunya Nord.

Visiblement emocionat, Puig ha afirmat que la visita és una "forma d'intentar portar l'agraïment del president Puigdemont i de la resta del govern a la Catalunya del Nord". 

En relació amb una possible reacció per part de l'Estat francès a la seva presència a la Catalunya Nord, Lluís Puig ha reivindicat que són "ciutadans europeus lliures". Puig també ha assegurat que, després d'aquesta, hi podria haver noves aparicions:

 "França és una república democràtica i té les seves maneres d'actuar. No hi ha en aquests moments cap reclamació en contra nostra"

Lluis Puig és a l'exili a Brussel.les juntament amb el president Carles Puigdemont i els exconsellers Meritxell Serret i Toni Comín.

La visita de l'exconseller a Perpinya ha estat un secret ben guardat. Poca gent ho sabia i a l'acte s'anunciava que hi participaria per videoconferència. Puig ha arribat a Perpinyà a primera hora d'aquest matí provinent de Waterloo, en un viatge que s'ha allargat tota la nit.

L'exconseller ha reivindicat el paper que la Catalunya Nord ha tingut en el procés català i ha dit que la seva visita és una forma "de portar l'agraïment del president Puigdemont i de la resta del govern" a aquest territori.

ARXIVAT A:
Govern empresonatLluís PuigConsell per la República
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut