L'euríbor porta mesos en negatiu, però està començant a remuntar
L'euríbor porta mesos en negatiu, però està començant a remuntar (Europa Press)

L'euríbor supera el 2% per primer cop en 11 anys i augura una forta pujada de les hipoteques

L'índex de referència de les hipoteques supera de manera provisional el 2%, una dada que, si es consolida, pot deixar pujades de tres xifres als rebuts

RedaccióActualitzat

L'euríbor continua la seva ràpida i persistent escalada. Si a l'agost la mitjana mensual es va tancar en l'1,24%, aquest divendres, la mitjana provisional de setembre ja ha superat el 2%. S'ha situat concretament en el 2,01%.

Feia 11 anys -- des del novembre del 2011 -- que l'inidicador de referència del mercat hipotecari no assolia aquests nivells. Recordem que ara fa un any, al tancament de setembre, l'euríbor estava en negatiu, al -0,49%, a prop del seu mínim històric.

Aquesta no és encara la dada definitiva del mes, que és la que es fa servir per a les revisions hipotecàries. Tot i això, si l'agafem de referència, una hipoteca a tipus variable de 150.000 euros a 25 anys amb revisió anual pagaria 180 euros més cada mes. L'encariment anual seria de més de 2.100 euros.

L'euríbor ha anat pujant les últimes setmanes per l'augment dels tipus d'interès que ha fet el Banc Central Europeu per combatre la inflació. L'última, fa només una setmana va ser històrica: 0,75 punts més, fins a l'1,25%.

A més, és més que probable que aquesta no sigui l'última pujada, ja que el Banc Central Europeu espera reunir-se novament a l'octubre i al desembre, per la qual cosa encara hi podria haver dos increments addicionals.

 

 

 

ARXIVAT A:
HabitatgeHipotequesBanca
Anar al contingut