Bilbao

L'esquerra abertzale demana la retirada dels sumaris contra l'entorn d'ETA amb el suport del PNB

L'esquerra abertzale ha convocat una manifestació a Bilbao de signe ben diferent a la de Madrid. La manifestació, amb un ampli suport del sector nacionalista, tenia per objectiu demanar la retirada dels sumaris contra l'entorn d'ETA. Era una convocatòria autoritzada i ha transcorregut sense cap incident. L'esquerra "abertzale" es planteja seriosament aquests dies la possibilitat de presentar-se a les municipals. Fins i tot es creu que Batasuna prepara un acte el dia 31 en què podria concretar com estar legalitzada i present a les urnes i amb quina fórmula ho faria possible.

Actualitzat

El carrer Autonomia de Bilbao ha estat el punt de trobada d'unes deu mil persones que s'han unit per denunciar i evitar que s'oblidi que hi ha 52 ciutadans vinculats a l'esquerra abertzale processats en l'anomenat macrojudici 18/98 per presumpta vinculació amb ETA. Ha obert la marxa el lema ''a favor dels drets civils i polítics'', que portaven algun dels imputats. S'han volgut sumar a la marxa Arnaldo Otegi i una àmplia representació de Batasuna. També han estat al carrer per denunciar aquest procés altres formacions, com el PNB, EA i Aralar. Durant el recorregut s'han mostrat fotografies dels imputats, però s'ha fet en absolut silenci, sense cap crit ni consigna.

Els promotors de l'acte creuen que aquest judici demostra que la transició no està tancada encara a tot l'Estat.

Presència de l'esquerra abertzale a les municipals

Arnaldo Otegi i els dirigents de Batasuna, Joseba Permach i Juan José Petricorena, han estat sorpresos quan sortien d'una assemblea d'uns centenars de simpatitzants de l'esquerra abertzale, feta en secret, a la localitat biscaïna de Santurtzi. La reunió s'hauria convocat per estudiar l'estratègia futura i anar preparant l'acte previst pel dia 31 d'aquest mes al BEC de Barakaldo, on es podria concretar la fórmula per estar presents a les eleccions municipals. Tampoc no es descarta que la trobada hagi servit per transmetre a les bases algun missatge d'ETA.   

 

Anar al contingut