L'Espanyol vol confirmar la seves aspiracions europees amb una victòria a Son Moix

Molt de suport tindrà l'Espanyol, encara que sigui en camp contrari. A les set del matí han arribat la majoria de seguidors pericos que s'han desplaçat a Palma per animar el seu equip a Son Moix. La majoria ho han fet en vaixell i al camp n'hi haurà al voltant de 450 per veure un equip que necessita guanyar per tornar a les places de Lliga de Campions. Sobre el camp, la presència d'Ibarra al lateral esquerre serà la novetat més destacada del conjunt de Lotina, que també recupera per a aquest partit a Soldevilla i Lopo. Al Mallorca, amb un peu i mig a Segona, només li val la victòria si vol continuar amb mínimes opcions de salvar-se.

L'Espanyol arribarà a Son Moix disposat a demostrar que la seva candidatura a la Lliga de Campions va de debò i molt reforçat després de la seva última victòria davant el Saragossa i la derrota del Vila-real a Pamplona, que li permet seguir en el quart lloc. Miguel Ángel Lotina tindrà la seva plantilla pràcticament al complet i alinearà el seu equip de gala, amb el retorn d'Hugo Ibarra i Alberto Lopo, després de la seva sanció. Els espanyolistes afronten el partit en una situació radicalment oposada a la temporada passada, on l'equip entrenat per Luis Fernández lluitava per evitar el descens. Ara és el Mallorca qui lluita per no baixar, encara que els blanc-i-blaus no tenen ànims de revenja. Héctor Cúper no podrà comptar amb els lesionats Bernardo Romeo, Felipe Melo i Gonzalo de los Santos, encara que ha recuperat Correa i Mark Iuliano, que arrossegaven algunes molèsties físiques. També és probable que disposi d'uns minuts Juan Arango, qui jugarà amb una màscara per protegir-se la cara. El malson de la temporada passada En només 45 minuts, l'estat d'ànim dels espanyolistes va canviar radicalment en el partit disputat a Son Moix la temporada passada. Les manifestacions d'alegria entre els blanc-i-blaus van donar pas a un sentiment de profunda decepció. No n'hi havia per a menys. L'Espanyol tenia molt ben encarrilada la victòria en la primera part gràcies a dos gols de Tamudo. El triomf assegurava la permanència als catalans, però en la segona part tot va canviar. El Mallorca, que no s'hi jugava res, va capgirar el marcador. Liderat per un motivadíssim Samuel Eto'o, que disputava el seu últim partit davant l'afició mallorquinista, els balears es van acabar imposant per 4-2. La fulgurant reacció dels illencs va desfermar tota mena de suspicàcies i un fort encreuament de declaracions. La derrota obligava els espanyolistes a buscar la permanència en l'última jornada, però el que va fer més mal entre els blanc-i-blaus va ser el comiat dels aficionats del Mallorca als jugadors de l'Espanyol amb crits de "A Segona, a Segona!". Avui, els de Lotina tenen l'oportunitat de revenjar-se d'aquella situació, que avui es viu molt diferent, ja que ara és l'equip balear el que està molt a prop del descens.