Espanyol

L'Espanyol no reacciona i encaixa la cinquena derrota consecutiva contra el Betis (1-3)

Sergio García ha avançat els blanc-i-blaus, però Lo Celso, Tello i Óscar Duarte, en pròpia porta, han fet els gols de la remuntada bètica. Els blanc-i-blaus sumen tres desfetes seguides a Cornellà-el Prat

Xavi TorresActualitzat

Galleda d'aigua freda per a l'Espanyol. El Betis, amb dos gols anotats en els darrers minuts del partit, s'ha endut els tres punts i la il·lusió de l'afició de l'Espanyol de trencar una ratxa nefasta de resultats. Després de quatre derrotes consecutives, Rubi ha remogut l'equip. Respecte al darrer partit, contra el Barça, han estat novetat Rosales i Pedrosa, a la defensa; Granero, al mig del camp, i Baptistao i Sergio García, a la davantera. Molts canvis per mirar de capgirar aquesta dinàmica tan negativa que han generat dubtes, també, entre els aficionats.

La primera part ha estat de clar domini bètic, amb l'equip andalús còmode amb la pilota –ha tancat els primers 45 minuts amb un 66% de la possessió-, però amb poca profunditat. L'Espanyol, avui a la contra, ha avisat al primer minut, amb un xut creuat de Sergio García. Però el primer a colpejar ha estat el Betis. Als 15, una centrada de Francis ha acabat amb una falta de Rosales a Júnior Firpo a l'interior de l'àrea. Penal clar xiulat pel murcià Sánchez Martínez. El llançament de Lo Celso, però, ha estat refusat per un inspirat Diego López, que també ha aturat el posterior xut de Loren. La rèplica dels periquitos, en canvi, ha suposat l'1 a 0. Als 23 minuts, una contra de Baptistao amb centrada al primer pal ha estat rematada per Sergio a la xarxa. L'exespanyolista Pau López, que ha estat xiulat durant tot el partit per la seva antiga afició, no ha estat gaire encertat. El gol ha animat els de Rubi, però Borja Iglesias no ha encertat en les dues ocasions que ha tingut (30' i 41'). En canvi, en una acció brillant de Canales, que ha marxat per velocitat de Marc Roca, ha arribat el gol de l'empat: cursa com a extrem fins a la línia de fons, passada de la mort i gol de l'argentí Lo Celso, a porta buida.

La segona part ha començat amb un Espanyol molt concentrat. De seguida, ha creat dues ocasions molt clares: als 46, fruit de la pressió, Baptistao ha fet lluir Pau López; la segona, als 49, amb una pilota profunda de Sergio cap a Borja que Mandi s'ha encarregat de refusar "in extremis". Perdut el gas, l'Espanyol ha tornat a perseguir la pilota i a patir la qualitat dels verd-i-blancs. Carvalho, als 52 minuts, i Francis, als 62, han avisat. Els catalans també han tingut les seves, amb un xut llunyà de Granero (54') i una rematada d'Adrià Pedrosa (66'), debutant a Primera Divisió, per cert, a un gran nivell. Rubi ha mogut la banqueta per buscar la victòria. Ha fet entrar Hernán Pérez, Darder i Piatti per Borja, Granero i Baptistao, respectivament, però ha estat l'equip de Quique Setién qui s'ha endut el partit. Als 85 minuts ha arribat l'1 a 2 gràcies a un llançament magistral de falta directa de Tello, un altre exjugador blanc-i-blau que, després d'anotar, ha demanat disculpes a l'afició. I de seguida, el tercer, en una contra de Lo Celso que ha acabat amb una rematada de Duarte cap a la seva pròpia porteria que ha enganyat Diego López i ha suposat l'1 a 3 definitiu.

Setmana de reflexió a l'Espanyol després de cinc derrotes consecutives, tres a casa. El pròxim partit dels catalans serà al Wanda davant de l'Atlètic de Madrid. Toca reaccionar.