Espanyol

L'Espanyol empata contra l'Almeria en el minut 94 després d'anar perdent 0-2

Empatar contra l'Almeria no era un bon resultat abans de jugar-se el partit de Montjuïc, però tenint en compte com es va desenvolupar, l'Espanyol pot estar content del 2-2 que va aconseguir en el minut 94 per mitjà de Nico Pareja. L'equip de Mané va salvar els mobles en una última mitja hora decent, plena d'esperit de lluita, però continua en zona de descens i a dos punts de la permanència. El proper partit serà al camp del Màlaga.

Mané va repetir el mateix equip que va estar a punt de guanyar a San Mamés, amb Coro i Luis García com a parella de davanters. Però el matx de Montjuïc va començar de la pitjor manera possible. L'altre Mané, el lateral de l'Almeria, va treure una falta i Uche, sense que ningú el destorbés, va rematar de cap al fons de la xarxa davant la desesperació de Kameni. El 0-1 arribava molt d'hora i l'afició ho va pagar amb Chica, que va rebre xiulets per una relliscada.

L'Espanyol va quedar estabornit pel gol en contra. Uche va treure de polleguera la defensa perica i va posar l'ai al cor en un parell de contracops on es va evidenciar el nerviosisme local. Els de Mané no van fer cap oportunitat de gol fins al minut 36, quan Pareja va rematar als núvols una pilota que havia quedat morta dins l'àrea. A continuació, Alves va aturar un fort xut de Moisés i va treure els punys en una falta enverinada de Luis García. Tot plegat, focs d'artifici. Al descans, més xiulets des de les graderies.

Havien de canviar els aires, i Mané ho va provar donant entrada Román en substitució d'Àngel. I, només començar la segona part, l'argentí va fregar l'empat en una pentinada a pilota aturada que Alves va desviar àgilment. De nou, un miratge. En la primera arribada de l'Almeria, Crusat va fer una retallada dins l'àrea, va cedir la pilota a Uche i aquest la va clavar a la xarxa: 0-2.

Almenys queda l'esperit

Com a mínim, l'Espanyol no es va donar per vençut. Una falta magistral de Luis García va ser refusada "in extremis" per Pellerano i, a continuació, va arribar el desitjat gol que donava esperances de remuntada. En el minut 62, Román va aprofitar un rebuig d'Alves a la sortida d'un córner per fer l'1-2.

Amb l'Almeria tancat a la cova per guardar la victòria, l'Espanyol es va llançar a l'atac per mirar de girar la truita. Els de Mané van posar setge a l'àrea visitant i Coro va tenir una gran ocasió per fer l'empat a dos, però la seva doble rematada no va trobar porteria. Poc després, el català va ser substituït per Callejón; Mané volia posar tota la carn a la graella però sense descuidar la defensa, no fos que l'Almeria sentenciés en algun contracop. I vet aquí que Kameni va cometre una errada fatal que va salvar Chica sobre la ratlla de gol.

I quan semblava que Montjuïc veuria una altra derrota dels seus, va arribar el gol de l'empat i de l'esperança de cara al futur. Nico Pareja va executar de manera perfecta una falta quan ja es complia el minut 94 i va salvar un puntet que manté els pericos a dos punts de la permanència. Tenint en compte com va anar el partit, no és un mal resultat.