Carlos Lesmes, president del CGPJ
Imatge d'arxiu de Carlos Lesmes, president del CGPJ
Madrid

Lesmes: Puigdemont segueix una estratègia "d'agitació" per evitar l'extradició

El president del CGPJ i del Tribunal Suprem no creu que Bèlgica rebutgi l'entrega de Puigdemont i els seus consellers perquè "posaria en dubte" la pertinença d'Espanya a la UE

RedaccióActualitzat

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, ha qualificat l'estratègia del president Puigdemont des de Bèlgica com una estratègia d'"agitació" i de "pura propaganda" basada en atacs "furibunds" que asseguren que a Espanya no es respecten els drets humans.

Aquesta propaganda, ha assegurat Lesmes en una entrevista a Onda Cero, està encaminada a la defensa judicial de Puigdemont i a crear un estat d'opinió per evitar que els cinc membres del govern català cessats per l'executiu espanyol siguin entregats a Espanya. Segons el president del CGPJ, aquesta manera d'actuar busca, a més, el reconeixement internacional de l'autodeterminació.

El també president del TS ha emfatitzat que fins ara Espanya "mai ha tingut ni el més mínim retret" sobre vulneració de drets humans. De fet, ha assegurat que mai ha estat denegada cap petició d'entrega a Espanya per aquest motiu. Preguntat sobre el cas concret de la membre d'ETA Natividad Jauregui, alies "Pepona", a qui Bèlgica es va negar a extradir tot i estar reclamada per Espanya per assassinat, Lesmes ha dit que desconeixia el cas.

Creu que Puigdemont "pot ser eficaç"

Lesmes també ha assegurat que la relació judicial amb Bèlgica és "molt fluïda", però que entén que Puigdemont i els seus consellers "poden ser eficaços" en la seva defensa i convèncer un tribunal.

Si finalment la justícia belga es nega a entregar a Espanya Puigdemont i quatre dels seus consellers, al·legant que existeix una vulneració dels drets fonamentals, segons Lesmes, "s'estaria posant en dubte" la pertinença d'Espanya a la Unió Europea, ja que aquesta "comporta el respecte als drets humans".

L'advocat del president Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, s'ha referit a les declaracions de Lesmes per Twitter i assegura que "demostren la imparcialitat d'aquest òrgan gens polititzat".

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependència
Anar al contingut