L'escultura més alta de Jaume Plensa ja demana silenci davant de Manhattan
Una dona jove mira els gratacels de Manhattan i es posa un dit als llavis (EFE/EPA/Justin Lane)

L'escultura més alta de Jaume Plensa ja demana silenci davant de Manhattan

"Water's Soul", l'"Ànima de l'aigua", és un immens bust femení de 22 metres d'alçada i trenta tones de pes

RedaccióActualitzat

Silenci. Això és el que demana l'escultura més gran creada fins ara per l'escultor català Jaume Plensa, i que s'ha instal·lat a la riba del riu Hudson, que separa Nova York de Nova Jersey. "Water's Soul", l'"Ànima de l'aigua", és un immens bust femení de 22 metres d'alçada i trenta tones de pes.

Una dona jove mira els gratacels de Manhattan i es posa un dit als llavis. Ja forma part de l'skyline més icònic del planeta. S'hi quedarà permanentment.

(Reuters/Eduardo Muñoz)

El cap està situat en un passeig marítim de la zona de Newport, a Nova Jersey, i mira cap als inconfusibles gratacels de la Gran Poma, amb l'icònic Empire State Building o la Torre de la Llibertat a la seva vista.


Plensa ha tingut en compte les tribus que habitaven la zona de Nova Jersey, els lenape. "Eren animistes que estaven convençuts que tot el que existia tenia ànima. M'he sentit molt identificat amb ells i tal vegada per això ho he titulat 'Ànima de l'aigua'", ha explicat l'artista català en una entrevista amb l'agència EFE.

(Reuters/Eduardo Muñoz)
(Reuters/Eduardo Muñoz)

L'escultura és, doncs, un homenatge a l'aigua. Plensa veia oportú fer una figura amb el dit als llavis pel "moment tan sorollós" actual, en què "no podem sentir aquesta veu profunda de l'aigua que sempre ens està parlant".

(EFE/EPA/Justin Lane)

El bust vol transmetre un missatge de tranquil·litat i unitat davant l'ambient "negatiu generalitzat que s'ha viscut en els últims anys."

(Reuters/Eduardo Muñoz)
ARXIVAT A:
Art
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut