Barcelona

Les sol·licituds d'adopció internacional cauen un 21% l'últim any

La causa d'aquesta reducció és la crisi econòmica i també el fet que els principals països d'origen estan desenvolupant polítiques de protecció dels menors.

RedaccióActualitzat
Les sol·licituds d'adopcions internacionals han caigut prop d'un 21% durant l'últim any, segons la conselleria de Benestar Social. Durant el 2012, hi va haver 650 peticions i es van adoptar 551 nens, sobretot de Rússia.

En declaracions a Catalunya Informació, la directora de l'Institut Català de l'Adopció i l'Acolliment, Núria Canal, ha atribuït aquesta reducció de les adopcions a la crisi econòmica i també al fet que els principals països d'origen estan desenvolupant polítiques de protecció dels menors. "En els països d'on prové la major part dels nens que arriben a Catalunya s'estan potenciant els acolliments familiaris i les adopcions nacionals fent que l'adopció internacional sigui cada vegada més una mesura extraordinària", ha explicat Canal.

On s'adopta?

Una tercera part de les adopcions internacionals es fan a Rússia. Els altres països on més s'adopta són Etiòpia, la Xina i Mali.

Adopcions a Catalunya en llista d'espera

Pel que fa a les adopcions de nens de Catalunya, també s'han reduït i han caigut un 39%.

En aquest cas, la reducció es deu a la suspensió dels processos pels quals s'atorga el Certificat d'Idoneïtat, perquè hi ha una llista d'espera massa llarga. Durant el 2012, es van fer 122 adopcions nacionals i hi ha unes 800 persones o famílies a la llista d'espera.
Anar al contingut