Les pluges empitjoren les condicions dels 6.000 migrants que esperen asil a Tijuana

RedaccióActualitzat

Les autoritats mexicanes han traslladat aquesta matinada una part de la caravana de centreamericans a un nou alberg, per protegir-los dels aiguats que han caigut les últimes hores a la ciutat de Tijuana.

 

Dels més de 6.000 immigrants que s'amunteguen en aquesta població fronterera amb els Estats Units, ja n'hi ha més de 2.000 que han engegat el procés formal per buscar feina i quedar-se a Mèxic.

 

El nou alberg té una capacitat per a 7.500 persones, de les quals 3.500 serien sota sostre. Es troba a 14 quilòmetres de Garita de Otay, on els migrants han fet protestes per demanar asil als EUA.

La prioritat és traslladar-hi nens, dones i persones grans i els que tenen problemes de salut.  

 

 

El pronòstic del temps per als pròxims dies és de fortes pluges i això podria empitjorar el refugi, que ja està negat per les pluges anteriors. Les autoritats consideren que hi ha zones del primer alberg, a la unitat esportiva Benito Juárez, que no són adequats perquè hi siguin els migrants.

 

Alguns dels centreamericans que viatgen a les caravanes han decidit tornar als seus països, però la majoria mantenen l'esperança d'entrar als Estats Units.

Els que ja han fet el primer tràmit per demanar asil als Estats Units s'hauran d'esperar entre 4 i 8 setmanes acampats a Tijuana, fins que les autoritats d'immigració els citin per fer una primera entrevista.

 

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut