Barcelona

Les obres a Sants provoquen talls en quatre línies de rodalies fins a les nou del matí

Coincidint amb el restabliment de la línia 2 de Rodalies entre Vilanova i la Geltrú i Barcelona, un altre tram del servei ferroviari pateix incidències. Es tracta del trajecte entre les estacions de Sants i Plaça Catalunya, en concret des de les 22 hores d'ahir i fins a les 9 del matí d'avui. El motiu, les obres d'adaptació que es porten a terme a Sants davant la pròxima arribada de l'AVE. L'Adif, l'ens gestor de les infraestructures ferroviàries, ha informat que els treballs, d'una gran "complexitat", afecten les línies 1, 3, 4 i 7, així com els trens de mitjans distància que cobreixen el trajecte l'Hospitalet-Lleida.

Actualitzat

D'aquesta manera, la línia 1 (l'Hospitalet-Blanes) no dona servei entre Sants i l'Hospitalet, mentre que a la 3 (Maçanet-Sant Vicenç de Calders) el servei ha quedat interromput d'Arc de Triomf a l'Hospitalet. Pel que fa als trens de la línia C-4 (Manresa-Sant Vicenç de Calders), modifiquen el seu recorregut a la ciutat de Barcelona, on paren a Sant Andreu Comtal, Clot, Passeig de Gràcia i Sants. Per tant, les estacions de Torre Baró, Sant Andreu Arenal, Arc de Triomf i Plaça Catalunya no disposen d'aquest servei. Finalment, pel que fa a la línia 7 (Martorell-l'Hospitalet), les parades que han quedat fora de servei són les d'Arc de Triomf, Plaça Catalunya, Sants i l'Hospitalet.

Renfe ha programat un servei complementari d'autobusos per assegurar el servei dels últims trens de dissabte a la nit i els primers d'avui entre les estacions que es quedaran sense parada. A més, per facilitar la mobilitat dels viatgers, Renfe i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han establert un acord perquè durant aquest període els títols de transport de tren siguin vàlids per accedir al metro a les estacions que tenen enllaç amb estacions de ferrocarril afectades, com són les de l'Hospitalet, Sants, Plaça Catalunya, Arc de Triomf, Clot, Sant Andreu Arenal, Sant Andreu Comtal i Passeig de Gràcia.

Els treballs a Sants consisteixen en la instal·lació de nous aparells de via i en l'adequació del sistema d'electrificació i de les instal·lacions de seguretat i comunicacions d'aquesta terminal, a la qual l'AVE estava previst que arribés el 21 de desembre d'aquest any.

 

Anar al contingut