Missatge esperançador d'usuaris de la residència Ibada, al Bages (ACN Residència Ibada)
Missatge esperançador d'usuaris de la residència Ibada, al Bages (ACN Ibada)
Barcelona

Les famílies podran treure els avis temporalment de la residència sense perdre la plaça

La Generalitat treballa en un canvi normatiu per alleugerir la situació dels geriàtrics, que estan en situació crítica pel coronavirus

RedaccióActualitzat

En un intent de buidar una mica les residències i protegir els avis, la Generalitat es mou per modificar la normativa i permetre que, si no estan infectats, les famílies se'ls puguin emportar a casa sense perdre la plaça. Ho ha explicat el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani, a Catalunya Ràdio.

 

 

Per poder endur-se el familiar a casa, cal el vistiplau del metge de referència del geriàtric, que ha d'acreditar que el resident no té símptomes de coronavirus i garantir que la persona estarà bé. En aquest sentit, cal que el domicili on vagi la persona pugui aïllar-la en cas de posar-se malalta.

A més, la família ha de tenir en compte que, si el familiar es posa malalt, no podrà tornar a la residència fins a la total cura del procés, per evitar un possible contagi a la residència.

150 morts i 310 infectats en geriàtrics

Un total de 310 persones que viuen a 94 residències de gent gran s'han encomanat de Covid-19, segons les dades que ha donat el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies aquest dijous.

A Catalunya hi ha 1.073 geriàtrics, sumant els centres públics i privats, on viuen més de 64.000 persones.

Els usuaris que s'han encomanat estan aïllats, reben tractament i la seva atenció segueix els protocols marcats per Salut, ha remarcat la Generalitat.

Els inquilins de les residències són molt vulnerables al coronavirus. Aquest dijous s'ha sabut que 150 persones grans han mort en residències, que denuncien falta de tests i de material de protecció. La situació s'agreuja a les residències ubicades en pisos, que no tenen prou espai per mantenir la distància de seguretat.

Treball agraeix "enormement" l'esforç dels professionals que treballen en aquests centres, en plena situació d'emergència pel SARS-CoV-2.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut