Madrid

Les bases de Podem votaran fins diumenge si Iglesias i Montero han de plegar pel xalet

El dirigent de la formació Pablo Echenique ha dit que dilluns esperen informar del resultat de la consulta

RedaccióActualitzat

Dilluns se sabrà si els dos principals dirigents de Podem, Pablo Iglesias i Irene Montero, han de dimitir pel cas del xalet. El secretari d'organització de la formació, Pablo Echenique, ha anunciat que la consulta perquè les bases del partit decideixin si Iglesias i Montero han de plegar es farà entre aquest dimarts i diumenge. La votació es fa després que la parella va comprar una casa a Galapagar, als afores de Madrid, que els va costar 600.000 euros.

A la consulta hi poden participar 490.000 inscrits al cens de la formació fins divendres passat. Començarà a les cinc de la tarda de dimarts i acabarà diumenge a les dues del migdia, ha detallat Echenique, que ha afegit que esperen oferir el resultat de la votació dilluns de la setmana que ve.

Els mateixos Pablo Iglesias i Irene Montero van anunciar dissabte que estaven disposats a sotmetre el seu lideratge a les bases de Podem. En cas que el 'No' s'imposi a la consulta, Iglesias i Montero deixaran els seus càrrecs i també abandonaran l'escó al Congrés. La pregunta dirigida a la militància és aquesta:

"Consideres que Pablo Iglesias i Irene Montero han de continuar al capdavant de la secretaria general de Podem i del càrrec de portaveu parlamentària?"

De moment, però Pablo Iglesias, ha volgut contestar als crítics del seu partit, demanant als que els han criticat que si es troben es troben en una situació com la seva també posin els seus càrrecs a disposició de la militància.

"Qualsevol pot fer crítiques internes i crítiques externes. Això sí, espero que els companys que ens han criticat, si algun cop veuen la seva credibilitat posada en qüestió, tinguin la mateixa actitud que nosaltres i posin les seves responsabilitats en mans dels inscrits. Això és el que fa un demòcrata i això és el que fa un dirigent polític que assumeix les conseqüències dels seus actes."

Mentrestant, membres d'un grup relacionat amb VOX han posat aquest diumenge una pancarta al polèmic xalet on s'hi llegeix "Welcome refugees & ocupas", benvinguts refugiats i ocupes.

ARXIVAT A:
Unides PodemPablo Iglesias
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut